Nyári hőmérsékletek az USA-ban: A harmincas évek melegebbek voltak – a választási év szuggerálása ellenére is

Emlékszünk ugye: Az 1930-as évekre a hivatalos klimatológia 310 ppm körüli értéket ad meg a CO2-koncentrációra. Mi ugyan határozottan vitatjuk ezeket, de ha a pánikkeltő gépezet elfogadná a 20. század első felének általunk idézett mérési adatait (átlagosan 400 ppm, az adatok szórnak), akkor nem maradna más számukra, minthogy lehúzzák a redőnyt. 

Tehát, ha a mai koncentráció 36 %-kal haladja meg a harmincas évek értékeit, a korabeli hőmérsékletek pedig még mindig magasabbak voltak, akkor a legfontosabb, ebből levonható tanulság, hogy a levegő CO2-koncentrációjának nincs mérhető hatása az átlaghőmérsékletre.

És ugye ne feledjük: A harmincas évek után kezdődött a hetvenes évek végéig tartó világméretű lehűlés, ami jó alkalmat nyújtott a pánikkeltő gépezetnek a „Most aztán mind meghalunk” riogatásra – csak éppen a fagyhalállal. Tulajdonképpen már ez a 30 év is elegendő volna a CO2-vel történő riogatás berekesztéséhez, hiszen ebben az időszakban soha nem látott mértékben nőtt az antropogén CO2-kibocsátás.

Nézzük meg részletesebben a korabeli USA klímaviszonyokat.

A NOAA közzétette a 2024-es nyárra (júniustól augusztusig) vonatkozó maximális hőmérsékleteket, amelyek egyértelműen azt mutatják, hogy az 1895 óta regisztrált legmagasabb nyári hőmérsékleteket továbbra is a Dust Bowl-korszakban, az 1930-as években regisztrálták.

Ez az eredmény bizonyítja a 30 éve sulykolt ’emberokozta éghajlati vészhelyzet nem létezik, hiába pazaroltak értelmetlen programokra dollárbilliókat erre a hamis állításra alapozva.

A NOAA összefüggő adatai az USA nyári maximumhőmérsékleteiről (lásd alább) egyértelműen azt mutatják, hogy az 1930-as évtized dominál a legmagasabb feljegyzett nyári hőmérsékletekben, és ezeket az eredményeket a természetes éghajlati variabilitással magyarázhatók. [1]

Átszámolási segédlet: [CELSIUS] = ([FAHRENHEIT] – 32)/1,8

A klímarögeszmések emellett avval riogattak, az idei hurrikánszezon minden idők egyik legsúlyosabb szezonja lesz.

Nos, a valóság erre is rácáfolt. Az adatok azt mutatják, hogy az északi féltekére vonatkozó teljes globális ACE-érték [2] a 30 éves átlagnak csak mintegy 2/3-a. Ez megint csak nem támasztja alá a választási évben az éghajlati riogatás körüli politikai felhajtást.

Valójában ezeket a fontos adatokat elrejtik, figyelmen kívül hagyják és teljesen félreértelmezik, hogy a klímariogatás zavartalanul működhessen – a választás évében fokozott intenzitással.

A hurrikánok intenzitásának nem létező növekedését a leghevesebben Michael Mann, az elhíresült hokiütőgörbével már felsült egyetemi professzor próbálja bizonygatni – a tények ellenére, és a részletesebb összefüggés (kauzalitás) teljes hiánya mellett. Egy link M. Mann korreláció-erőltetéséről:  Az olyan 5-ös kategóriájú hurrikánok, mint a Dorian, az „új normálisak”? – Kérdezi Michael Mann | EZT NEM SOKAN TUDJÁK (wordpress.com)

Hivatkozások:

[1] Vagy akármivel, de semmiképp sem az antropogén CO2-kibocsátással.

[2] ACE – Accumulated Cyclone Energy – a ciklonok intenzitásának mérőszáma.

Forrás: 2024-es év Az Egyesült Államok egybefüggő nyári hőmérséklete nem éri el a 90 évvel ezelőtti, a Dust Bowl korszakban mért szintet, annak ellenére, hogy a klímapánikkeltők a választási évben fokozzák a klímafelhajtást – wattsupwiththat.com

2024. szeptember
Közzéteszi:
Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
részünkre nyújtott támogatással 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámom: – Király József –
10205000-12199224-00000000 (K&H)
A közleményben kérjük megadni: klímarealista.