Nyilatkozat

 

Megújult klímarealista.hu honlapunk célja az éghajlat-változással összefüggő tények, összefüggések, tudományos kutatási eredmények ismertetése, álhírek leleplezése. Tudjuk, hogy amióta létezik a bolygónk, az éghajlat szüntelenül változik. A változásokat azonban ma is elsősorban bolygónkon kívüli hatások okozzák. A XIX. század első évtizedeiben véget ért a kis jégkorszak. Ezt követően (kisebb megszakítással) lassú felmelegedésnek vagyunk tanúi. Hogy ez meddig tart, mikor fordul át újabb lehűlésbe, nem tudhatjuk. Célunk, hogy az evvel összefüggő eseményeket és várható következményeket – a jelenleg tapasztalt egyoldalú tájékoztatással szemben – minden oldalról megvilágítsuk.

Meggyőződésünk, hogy egy esetleges melegedés – amennyiben folytatódik – nem katasztrófa, hanem lehetőség az emberiség életminőségének javításához. Az első emberi civilizációkat nem az eszkimók hozták létre, ezek olyan területeken alakultak ki (Mezopotámia, Észak-Afrika) ahol 3-4 fokkal volt melegebb, mint most közép-Európában. A mostaninál hidegebb időszakokban – például a középkori kis jégkorszakban – éhínség és járványok tizedelték az emberiséget.

Szeretnénk rávilágítani arra, hogy a jelenlegi egyoldalú tájékoztatás mögött – az éghajlat megmentésének ürügyén – jól kitapintható gazdasági és hatalmi érdekek húzódnak.

Mint a témában jártas, szakirányú végzettséggel rendelkező szakemberek szeretnénk felajánlani segítségünket a politikai döntéshozóknak egy-egy, súlyos, sok milliárdos kiadást jelentő döntés előtt.

Feladatunk: alkalmazkodni a változásokhoz az éghajlat megváltoztatásának hiábavaló megkísérlése helyett.

Print Friendly, PDF & Email