Mások írták – 2020

Az itt linkelt írások nem feltétlenül tükrözik a Reális Zöldek Klubjának álláspontját.

2020.01.28.
Bogár László: Klímaügy: jóslatok és javallatok (Magyar Hírlap)
A nemzeti politizálás reprezentánsai immár két évtizede igyekeznek bemutatni: a globális kapitalizmus mint rendszer okozza a földi életet fenyegető komplex környezetpusztítást.
Kommentár: Az írás feltétlenül elolvasásra érdemes.

2020.01.23.
Képmutatásból jelesre vizsgázott a klímavédő Leonardo DiCaprio (zaol.hu)
Mint ahogy azok a résztvevők is, akik a „Felelősség a fenntartható világért” címmel Davosban megrendezett fórumra magánrepülővel érkeztek…
A magánrepülő-járatok lefoglalásában segítő privatfly.com internetes portál szerint a világelit davosi tanácskozása idején a szokásos forgalomhoz képest 1500-zal több járat közlekedik Zürichből és Davosból, ami nagyjából duplája a mindennapokon megszokott forgalomnak. A portál azt is levezeti, hogy míg egy kereskedelmi repülőjárat egy átlagos 3 órás út során a fedélzetén szállított utasokat számolva fejenként 118 kilogrammnyi szén-dioxidot bocsát ki a levegőbe, addig egy jelentősen alacsonyabb utasszámmal repülő magángépnél ez az arány fejenként eléri a 6030 kilogrammot ugyanilyen hosszúságú úton. Vagyis, ha a davosi világgazdasági fórum 3000 meghívottjának mindegyik „csupán” 3 órát repül magángépen a klímakonferenciára, akkor a környezetvédelem jegyében – meglehetősen képmutató módon – összesen több mint 18 millió kilogrammnyi szén-dioxiddal terhelik a Föld légkörét…

2020.01.23.
Niall Ferguson: „Miért nem látunk Pekingben vagy Delhiben, Greta?” (Magyar Hírlap a Summit News alapján)

A 17 éves lány a történész szerint nem ért el sokat azzal, hogy a világgazdasági fórumon szólalt fel. Ferguson felteszi a kérdést: Thunberg miért nem célozza üzenetét a bolygó legnagyobb szennyezési értékeit kibocsátó országai, Kína és India felé?
Greta születése óta a világ szén-dioxid-kibocsátásának hatvan százalékáért Kína a felelős… de erről senki sem beszél…
Az aktivista beszédének a visszafogott hangvétele nagy valószínűséggel nem teljesen független attól, hogy a davosi találkozón résztvevő tőkéscsoportok közül többen is támogatják a Greta Thunberget és a mögötte álló globális szervezetet.

2020.01.16.
Szilvay Gergely: Mire jók a klímavészhelyzet-kihirdetések? (mandiner.hu)
Sorra deklarálták a klímavészhelyzetet a fejlett világ önkormányzatai és egyes parlamentjei 2019-ben. A klímavészhelyzetnek ugyanakkor nincs egységes definíciója, és általában konkrét, azonnali intézkedéseket sem jelent, pusztán szimbolikus jellege van – Budapesten sincs ez másként.

2020.01.15.
Bencsik András: Ami a vészhelyzetet illeti: van (demokrata.hu)
A meleget ugyan nem a zöldek csinálták, azonban az, hogy hosszú évek kitartó munkájával elérték, hogy a nyaranta (nekünk telente) mindig rendkívül forró, középső területein pokoli sivataggal megvert Ausztrália erdeit és bozótosainak alját az elhalt növényzettől még véletlenül se tisztogassa az ember, mert annak olyan természetesnek kell lenni, ahogy azt a Jóisten rosszkedvében megteremtette, az ő bűnük.
Most eljött ez a pillanat. Az ausztrálok bizonyára elgondolkodnak majd azon, hogy kell-e mindenben a hülyeségig szektás zöldmozgalmárokra hallgatni, vagy esetleg megkockáztathatják a józan ész rehabilitálását.
A klímavészhelyzet pon­tosan olyan szellemi kábítószer, mint a népi demokrácia, a klímasztrájk és a migráns nemzetköziség. A klímasztrájk fogalmát egy súlyos betegséggel küszködő svéd leányka dobta be a köztudatba, hallatlan sikerrel. Már nálunk is sztrájkoltak kisiskolások a klíma ellen. Tanítás helyett. Érdekes tünete ez a kollektív elmebajnak. Ha egy higgadt tanár megkérdezné ezeket a gyerekeket, hogy mondjátok el, de őszintén, mit reméltek attól, hogy az utcán kiabáltok, valószínűleg orvosilag is értékelhető válaszokat kapna.
Ha már itt tartunk, nézzünk szembe az igazi vészhelyzettel. Mert van. Ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesz–KDNP-t legyőzné az egyesült ellenzék.

2020.01.15.
Farkas Károly: Fideszes túlárazás és hasztalan kiadások: így áll össze a klímaharc 50 ezer milliárdos számlája (hvg.hu)
Magyarország klímabajnok, ahogy ezt kedden Kovács Zoltán a twitteren, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig a Facebookon igyekezett sulykolni.
Hogyan áll össze ez a hihetetlen magas szám? A HVG birtokába került adatok szerint a következők a pénz elverésének fő területei:
– a villamosenergia-termelés dekarbonizációja
– a földgázfelhasználás kiváltása hidrogéngázzal
– közlekedés teljes átállását elektromos hajtásra
Az Orbán Viktor által emlegetett 50 200 milliárd forint tehát irreálisan nagy összeg. A tanulmányban említett beruházási költségek túlárazottak, vagy feleslegesek.

2020.01.14.
László Tamás: Frankenstein zöldben (magyarhirlap.hu)
Nemrég ment az egyik tévéadón a Holnapután című, 2004-ben készült amerikai katasztrófafilm, amely a globális felmelegedés hatására bekövetkező új jégkorszakról szól. A Yahoo! Movies a tudományosan legpontatlanabb tíz film listáján helyezte el a Holnaputánt, egy klimatológust idézve, miszerint tudományosan annyi köze van a klimatológiához, mint Frankensteinnek a szívtranszplantációhoz.
A magyar és az európai közvéleményhez csak korlátozottan jutott el annak a 702 tudósnak az Európai Éghajlat Nyilatkozata, amelyet az ENSZ klímacsúcsa elé időzítettek, amelyben többek között ez áll: „nincs klímavészhelyzet, a klímapolitika hibás modelleken nyugszik, a globális fölmelegedés nem fokozta a természeti katasztrófákat, nincs ok pánikra és ijesztgetésre, a több szén-dioxid a légkörben kíméli a Földet és a természetet”. Nyomatékosan visszautasították a CO₂-2050-nulla stratégia javaslatát, és azt kezdeményezték, hogy a politika vegye figyelembe a tudományos és gazdasági realitásokat. A dolog hátteréről pedig így vallott: „Czelnai Rudolf akadémikus fogalmazta 2011-ben, hogy a klíma valójában csak egy maszlag a tömegek számára és a klímatakaró alatt bármi elrejtőzhet, bármilyen más kapcsolt szándékot lehet érvényesíteni. A mérnöktársadalom azt gondolja, hogy az energiarendszer átalakításából fantasztikus haszon származtatható mindazoknak, akik ebben a zöldbizniszben részt vesznek.” Szarka László akadémikus világosan kifejtette, nincsen olyan emberi erő a Földön, ami képes lenne a klímaváltozást megállítani.
Kommentárunk: A Magyar Hírlap a magyar sajtópalettán talán az egyetlen lap, amely toronymagasan kitűnik józan hangvételével. Eljutottunk oda, hogy már nem a hisztériás, a rögeszmés, a neurózisban szenvedő a feltűnő, hanem a normális.

2020.01.13.
Viland Gabriella: Holland paradicsom, a jegesmedvék és a jó szén-dioxid (magyarhirlap.hu)
Héjjas István: „Most is nagyrészt ugyanazok ijesztgetik az embereket klímakatasztrófával, akik annak idején a vízlépcső ellen kampányoltak”

2020.01.07.
Hárfás Zsolt: Az atomenergia hazai ellenzői szakmai kérdésekben félretájékoztatnak (origo.hu)
Azt tapasztalom, hogy az atomenergia hazai ellenzői szakmai kérdésekben – jórészt politikai megfontolásokból – folyamatosan félretájékoztatják a társadalmat.
Nincs olyan kérdés az atomenergetikában, amelyre ne lenne őszinte válasz, ami viszont megbocsáthatatlan, az az emberek szándékos félrevezetése, amit az ellenzéki politikusok és az atomellenes zöldszervezetek tesznek. Egy biztos: a munkám során a nemzeti érdekeinken és a szakmai meggyőződésemen kívül semmi se befolyásol.
Kommentárunk: Pakssal, áramelleátással, atomenergiával kapcsolatos kérdésekben Hárfás Zsolt mérnökhöz méltó módon szólal meg. Sajnálatos viszont, ha ezt csak akkor teheti meg – akár ő, akár bárki más – ha előtte letette a hűségesküt korunk bálványa, a klímahisztéria előtt. Hárfás Zsolt az Origo újságírójának kérdésére a már százszor megcáfolt kliséket ismételgeti: „A klímaváltozás hatását már a saját bőrünkön is érezhetjük: szélsőséges időjárással, pokoli hőséggel, áradásokkal, aszállyal, rendkívüli hideggel vagy éppen hatalmas erdőtüzekkel találkozhatunk.
Tisztelt Hárfás úr! Tájékozódjon az interneten. A szélsőséges jelenségek nem gyakoribbak ma, mint mondjuk hetven évvel ezelőtt.

2020.01.02.
Zöld példakép a világ számára? Német illúzió (welt.de) német nyelven

A német energiafordulat fő érve a példamutatás volt az egész világ számára. Ebből semmi nem lesz. A világ többi országában, esősorban Ázsiában a szén reneszánszát éli. Mint kiderült, a német környezetvédelmi minisztérium kéviselői avval a megbízással utaztak a madridi klíma-csúcsra, hogy sok pénzzel és szép szavakkal meggyőzzék ezeket az országokat, hogy ne építsenek új szénerőműveket. 22 évvel Kioto, 4 évvel Párizs után, a Greta-hisztéria első évében még mindig vannak országok, amelyek most akarnak a szénbázisú energiatermelésbe belefogni. A német szubvenciók segítették Kínában a napelem és szélturbina gyártó iparágak növekedését. És most ugyanez a Kína szállítja a technológiát a szénerőműveket rendelő országok számára. Bangladesh, Mongólia, Egyiptom, Pakisztán komoly kapacitásokat tervez üzembe állítani. De folytatódnak a kapacitásbővítések Kínában, Indiában, Délkelet-Ázsia többi országában. A német szakértők csodálkoznak, tulajdonképpen a megújuló energiatermelés bővítésére számítottak. A
cikk több érdekes grafikont tartalmaz.
Kommentárunk: Így van ez, ha szemellenzővel és önszuggeszcióval közelítünk az energiagazdálkodási kérdésekhez. Úgy tűnik, még a német megvesztegetés sem volt elég az ázsiai országoknak. Ideje felébredni Merkeltől Áderig, Leyenig mindenkinek. Javasoljuk minden felelős miniszternek és államtitkárnmak, zsebszámolójával számolja át az egész kérdéskört. De mi, a Reális Zöldjek Klubja is szívesen állunk rendelkezésre tanácsadással.

2020.02.28.
Alkotmányellenes a szénerőművek bezárása? (welt.de) német nyelven
Egy energiaügyi kérdésekre specializálódott ügyvédi iroda közzétett egy tanulmányt a német szénerőművek tervezett bezárásáról. Néhány megállapítás a tanulmányból:
Az erőművek bezárásával kapcsolatos jogszabályok sértik az alkotmány több paragrafusát.
Ellentétben állnak a Merkel-kormány által létrehívott „Wachstum, Strukturwandel, Beschäftigung“ (KWSB) = „Növekedés, Struktúraváltozás, Foglalkoztatottság Bizottság” – rövid nevén Szénbizottság ajánlásaival. A barnaszén erőművek milliárdos kártalanításokat kapnak, míg a feketeszén erőművek üzemeltetői semmit. A szabályozás hátrányos helyzetbe hozza az energia alapellátás szempontjából fontos erőműveket.

2020.02.15.
Klímaváltozás van, de a zöld hisztéria felesleges (origo.hu)
Klímaváltozás van, de a kérdés inkább az, hogy mennyi köze van hozzá az embereknek – véli Dr. Lóránt Károly mérnök-közgazdász, aki publikációiban évek óta, rendszeresen foglalkozik a klímavédelem, a klímaváltozás és a klímavita kérdésével, több évtizedig dolgozott kutatóintézetekben, valamint civil szervezetek képviselőjeként és szakértőként Brüsszelben. Az Origónak adott interjújában beszélt arról, hogy miért tartja politikai kérdésnek a klímavészhelyzetet, miért nem jó megoldás szerinte csupán szél- és naperőművekre alapozni az energiaellátást, valamint hogy miért veszélyesek a zöld mozgalmak, mint például Greta Thunbergé.

2020.02.04.
Káncz Csaba: A CDU-nak elege van Merkel hagyatékából: vissza az atomenergiához (privátbankár.hu)
A német kormánynak fogalma sincs arról, hogyan befolyásolja az energia-átállás a jövőbeni ellátásbiztonságot. A CDU megpróbál kimászni ebből a kalandor-politikából és hirtelen támogatni kezdte az atomenergiához való visszatérést. Káncz Csaba jegyzete.

A múlt héten bombasztikus stratégiai tervezetet szivárogtatott ki a berlini kancellária, amelyből kiderül, hogy a hidrogén lehet a karbonmentesítésre adható legjobb válasz. A tervezet olvasata az, hogy Németországot e technológia globális úttörőjévé tegye. A „hidrogéngazdaság” élénkítését szorgalmazó, és a dokumentumot jegyző Peter Altmaier gazdasági miniszter szerint ezt Németország számára kulcsfontosságúnak tartják, a sikeres energiaátmenethez.
Kipukkant szélerőmű tervek
Nos, ez igazán szép vízió (avagy inkább propaganda), a jelen valós problémája viszont az, hogy a német energiaárak rekordszintre emelkedtek 2019 telére. Fejére omlott a kancellárnak az eddigi energiapolitikája?

2020.03.09
Lóránt Károly: Egy megállapodás margójára (Magyar Hírlap)
Az unió klímapolitikájának várható hatásával kapcsolatban lehet olyan hangokat hallani, hogy ha azt be akarja tartani, annak végeredménye a közösség felbomlása lesz…
Az elmúlt évtized CO2-kibocsátásának csökkenése jórészt a 2008-ban kitört nemzetközi pénzügyi válság európai gazdaságra gyakorolt hatásának eredménye…
A klímasemlegességet leginkább erőltető, a nap- és szélerőművekbe több száz milliárd eurót befektető Németországban pedig a kibocsátás a legutolsó ismert (2017-es) adatok szerint növekszik…
A klímasemlegesség megvalósíthatatlanságával mit sem törődve Frans Timmermans, az Európai Bizottság az európai zöldmegállapodásért felelős elnökhelyettese múlt év decemberében előállt a megvalósítandó program részletes leírásával, az úgynevezett European Green Deallel… Ez követelményállításaival és ígéreteivel az idősebb olvasókat a Rákosi–Gerő-féle első ötéves terv voluntarizmusára emlékeztetheti…
Az unió klímapolitikájának várható hatásával kapcsolatban már most lehet olyan hangokat hallani, hogy ha azt az unió tényleg be akarja tartani, annak végeredménye a közösség felbomlása lesz…
És mindezt a semmiért, hiszen a világ szén-dioxid-kibocsátása akkor is növekedni fog, ha az unióé csökken…
Már az 1997-es kiotói egyezmény esetében mintegy tizenötezer tudós tiltakozott az ellen, hogy a szén-dioxidot bűnbaknak kiáltsák ki…
Egyszer már baj lett abból, hogy Németország irreális eszméket diktált Európának, jobb lenne ezt most elkerülni…

2020.03.09
Janecskó Kata: A jobboldal megtalálta a tökéletes Antigretát (index.hu)
Ugyan nem objektív a tájékoztatás, de már ez is nagy szó az indextől, hogy egyáltalán tájékoztatnak.
A magát libertáriusnak és klímarealistának valló német lányban sok minden megvan, ami a svéd klímaaktivista világpolitikai tényezővé válásához hozzájárult, és sok minden hiányzik belőle, ami Thunberget egyesek számára ellenszenvessé tette. Seibt is kifejezetten okos, érettebb a koránál, remekül tud angolul, fiatal és még annál is fiatalabbnak néz ki, ugyanakkor nem szokott dühösnek tűnni, kommunikációs stílusa tökéletesen megfelel a normának. A német lány egyelőre csak nagyjából százezres táborban terjeszti a Thunbergével ellentétes üzenetét, legyen szó klímáról vagy éppen feminizmusról, de már felvette fizetett munkatársnak egy jelentős jobbos think tank.

Nem akarom, hogy pánikoljatok. Azt akarom, hogy gondolkodjatok

fordítja az ellentétébe és fűzi tovább Greta Thunbergnek a davosi Világgazdasági Fórumon elhangzott elhíresült mondását Naomi Seibt. A német Youtuber visszautasítja ugyan az Antigreta címkét, de nagyon is tudatos lépések vezettek a részéről is odáig, hogy így, Antigretaként ismerje meg őt a világ. Így emlegeti őt a Guardian, a Washington Post, a Fox News. Miközben a klímakutatók 97 százaléka egyetért abban, [szerk: ezt ugyan már ezerszer helyretettük, de ti indexesek rezisztensek vagytok a tanulással szemben] hogy a jelenleg zajló globális klímaváltozást az emberi tevékenység okozza, Seibt szerint

  • a klíma ugyan változik, de felesleges ettől megijedni,
  • az emberek is hozzájárulnak ugyan a klímaváltozáshoz, de annyira jelentéktelen mértékben, hogy nem érdemes erre fókuszálni,
  • annál veszélyesebb viszont Thunberg mozgalma, mert azzal, hogy a világ elpusztulásával riogat, rettegésbe és mentális betegségbe taszítja az embereket, és mivel az idősebb generációkat teszi felelőssé, családtagokat fordít egymás ellen,
  • és a klímaügy egyébként valójában nem tudomány, hanem politika, a szkepticizmus és a szólásszabadság elnyomásáról szól, ezért harcolni kell ellene.
A Thunberg üzenetét emberellenesnek nevező, magát klímarealistának és libertáriusnak besoroló Seibt sok szempontból tökéletes jelölt volt arra, hogy ő váljon a svéd klímaaktivista hatásának ellenszerét kereső körök reménységévé.
Seibt magát a szólásszabadság harcosának tartja, visszatérő témája, hogy szerinte manapság egyáltalán nem könnyű felvállalni az övéhez hasonló nézeteket. Sokszor mesél arról, hogy sok barátot elveszített, mióta nyíltan beszél arról, amit gondol, és az iskolában sem volt könnyű dolga. Ez jutott eszébe a tavalyi Pride idején is, amikor arról beszélt, hogy szerinte

manapság már nem is olyan nehéz előbújni melegként, bezzeg ha valaki nem baloldali, hanem konzervatív, libertárius, klímaszkeptikus vagy nem osztja a fősodorbeli véleményt migrációügyben, az ilyen embereket rögtön gonosznak bélyegzik.

Pedig ő nem szívtelen, attól még, hogy klímaszkeptikus, nem akarja tönkretenni a természetet, és az a vád sem igaz, hogy önző lenne, csak magával foglalkozna.

Amikor elutasítja az Antigreta címkét, azt azért teszi, mondja, mert többet szeretne üzenni az antigretaságnál a világnak. Azt állítja: nem akar senkit sem rákényszeríteni, hogy adja fel a klímaváltozásról vallott nézeteit, de szeretné, hogy legyen szabad kételkedni, több lehetőség nyíljon a párbeszédre, kölcsönös tisztelettel.

2020.03.06
Lóránt Károly: Mik vogymuk? Isa, por és szén-dioxid vogymuk (Magyar Hírlap)
Az ember súlyának 93 százalékát három elem teszi ki: az oxigén (65 százalék), a szén (18 százalék) és a hidrogén (10 százalék).
De honnan került belénk ennyi szén? Bizony a levegőnek abból a szén-dioxidjából, amelyet ma a klímahisztisek az ember legnagyobb ellenségének kiáltanak ki…
Patrick Moore, aki valaha a Green­peace mozgalom egyik megalapítója volt, és végzettségére nézve biológus, azt mondja, hogy ha a levegő szén-dioxid-tartalma 150 ppm (part per million, milliomod rész) alá csökken, akkor a növényzet és így a földi élet is kihal…
Az IPCC modellszámításai alapján – főleg német nyomásra – az Euró­pai Unió egy kötelezően végrehajtandó szén-dioxid-kibocsátási tervet írt elő a tagállamok számára. Ez a program rengeteg pénzt, Orbán Viktor szerint magyar szempontból ötvenezermilliárd forintot fog felemészteni. Ez 2020-ban 1100 milliárd forintot jelentene, ami megközelíti az éves egészségügyi kiadásokat. Vagy más hasonlattal élve az ötvenezermilliárd mintegy tizennégy darab Paks II. atomerőmű építési költségének felel meg, ugyanis Paks II. költségeit ma 3700 milliárd forintra becsülik…
Mit kapunk majd ezért az ötvenezermilliárdért cserébe? Valószínűleg egy teljesen megbízhatatlan villamosenergia-hálózatot, amelyben lesz áram, ha süt a nap (a szélerőműveket már kilőttük – szerencsére), ha meg nem süt, akkor a tyúkokkal együtt nyugovóra térünk…
Rengeteg időt és fáradságot szenteltem annak, hogy kiderítsem, kinek van igaza ebben a vitában, egyáltalán el lehet-e dönteni a vitát a meglévő bizonyítékok alapján?
A János jelenéseiben olvasható hét csapás, amikor az angyalok Isten haragjának hét csészéjét a földre öntik, kismiska ahhoz az armageddonhoz képest, amelyet az IPCC-jelentések előre jeleznek a Föld felmelegedésének ilyen mértéke mellett…
Más kutatások azt is bizonyítják, hogy az üvegházhatás – ami kétségtelenül létezik és nélküle a Föld jéggolyó lenne –, alapvetően a vízgőztől függ, vagyis a Föld hőmérsékletének határok között tartása a Föld közel háromnegyedét borító óceánoknak és nem a légköri szén-dioxidnak köszönhető…
Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne kellene vigyáznunk a természetre, hogy ne kellene védeni a bolygónkat az ember rablógazdálkodásától, de e területen a józan megfontolásnak kell elsőbbséget adni a hisztériával szemben.

2020.05.26
Lóránt Károly: Metamorfózis: migránsból klímamenekült (Magyar Hírlap)

Az USA egyik tudományos akadémiája publikált egy tanulmányt, amely szerint az elmúlt hatezer évre vonatkozó adatok bizonyítják, hogy az emberek zöme mindig is egy meghatározott klimatikus zónában élt, mégpedig abban, ahol az éves átlaghőmérséklet meghaladta a 11 Celsius-fokot, de nem volt több, mint 15 Celsius-fok. 

(Közzétevő kommentárja: hamis állítás. A hatezer év első négyezer-ötszáz évében az emberek zöme olyan klimatikus zónában élt, amelynek átlaghőmérséklete meghaladta a 20 fokot. Ahogy a technika fejlődött, illetve az emberiség lélekszáma gyarapodott, úgy vált lehetővé a korábbinál zordabb területek lakhatóvá tétele. Ennek az időszaknak a kezdetét hívjuk Európában a népvándorlások korának. Az amerikai áltudományos akadémia írása nem más, mint egy újabb kísérlet az európai fehér ember megfosztására saját életterétől, illetve ennek elfogadtatása az itt élő nemzetekkel. Feltehető továbbá, hogy az ide áramló afrikaiak és muszlimok itt is meg fogják tartani kiugróan magas termékenységi mutatóikat. Ez pedig néhány generáción belül az európai fehér nemzetek kioltását fogja eredményezni. Természetesen az említett hamis tudósok nem mondják, mennyi hely van még a világban az EU-n és az USA-n kívül. Kína, Oroszország, Latin-Amerika, ill. Afrika délebbi régiói. Axiómaként kezelik: Ha a migránsok útnak indulnak, akkor azt az eddigi gazdasági okok mellett már az éghajlat változással is lehet indokolni.)

Az amerikai politikában meghatározó szerepet játszó Külkapcsolatok Tanácsának (CFR Council on Foreign Relations) egyik szakértője, Stewart Patrick nemrég egy elemző cikket írt arról, miként is lehetne kezelni a klímamigránsokat…

Patrick a klímamenekültek jogi státusának rendezése helyett azt javasolja, hogy a jelenlegi egyezményeket csűrjék-csavarják addig, amíg azok a klímamigránsokra is ráhúzhatók lesznek, vagyis a migránsokat, ha de jure nem is, de facto menekültekké minősítik.A „klímamenekültek” Európába, illetve az USA-ba történő irányítása mellett tör lándzsát John Podesta, Barack Obama (Demokrata Párt) egyik főtanácsadója

Ha igazuk lesz a klímajósoknak, ha nem, azt világosan látnunk kell, hogy pusztán a fejlődő országok népességrobbanása miatt az európai államokra a jövőben is folyamatos és erősödő migrációs nyomás nehezedik, és ha egyszer valaki egy uniós országba bekerült, onnan kitenni többé nem lehet, még akkor sem, ha egyébként erre lenne jogi lehetőség…

(Közzétevő kommentárja: A mai időkben láthatjuk, hogy amit a média a nyugati világban csinál, az minden, csak nem tájékoztatás. Ha egy politikai ütemtervet akarnak velünk elfogadtatni, akkor azt az összehangolt sajtótudósításokkal, tudósoktól származó megállapításokkal jó előre megalapozzák. Az említett három amerikai szervezet olyan hatalmat képvisel, amely nem sok jót ígér az európai fehér nemzeteknek, köztünk hazánknak. Mondhatnánk azt is, egy genocídium van készülőben.)

2020.07.01

Mandiner.hu: Az elektromos autók szennyezőbbek, mint a dízelek

A sokadik tanulmány bizonyítja:
„Az elektromos autózás üvegházhatású gázkibocsátása a jelenlegi németországi energiamix mellett közel háromnegyedével múlja felül a modern dízelmotorokét – áll a kieli IfW gazdaságkutató tanulmányában, amelyet az azulet.hu közölt.

Az IfW (Institut für Weltwirtschaft) elemzése abból indul ki, hogy számos más kutatóintézet tanulmánya szerint az elektromos autók károsanyag-kibocsátása már a jelenlegi energiamix mellett valóban kisebb ugyan a belsőégésű motorokénál, ez a kalkuláció azonban figyelmen kívül hagyja az elektromos áram iránt az elektromos mobilitásra való átállással megnövekedő igényt.”
Eljutnak valaha a tudósok, mérnökök, közgazdászok megállapításai a politikai döntéshozókhoz? Vagy továbbra is vakon követnek évtizedes lobbiédekek diktálta szlogeneket?

2020.07.05
welt.de (német nyelven): 
A tudomány átpolitizálása
Amit a klímakutatók elhallgatnak
A koronahelyzet is megmutatja: A tudomány nem tesz örök érvényű, megdönthetetlen megállapításokat…
Az írás további része fizetős.

2020.08.04.

Lóránt Károly: A A szén-dioxid-csata
.Az IPCC-jelentésekben megfogalmazott cél, hogy 2050-re a világ szén-dioxid-kibocsátása zéróra csökkenjen, az Európai Unió kötelezően végrehajtandó programjává vált. Ez a cél azonban fizikailag megvalósíthatatlan…
…Az IPCC-jelentések elfogadottsága erős pártpreferenciát tükröz. Az IPCC létrehozásában és tevékenységének támogatásában a politikai baloldalhoz köthető személyek és szervezetek állnak. Ilyen volt Gro Harlem Brundtland, a Norvég Munkáspárt tagja, Norvégia valamikori miniszterelnöke, aki az ENSZ Környezetvédelmi és Fejlődési Világbizottságának elnöke volt, Al Gore amerikai alelnök, a globális felmelegedés elleni küzdelem lelkes (béke Nobel-díjas) híve, Bill Clinton, aki nemcsak elnökként, hanem később is támogatta az IPCC-jelentésekben megfogalmazott gondolatokat…
…Az IPCC-jelentések jelentős támogatást kaptak a Greenpeace és a zöldpártok, különösen a német Zöldek részéről, amelyeknek nyomására az IPCC-jelentésekben megfogalmazott cél, hogy 2050-re a világ szén-dioxid-kibocsátása zéróra csökkenjen, az Európai Unió kötelezően végrehajtandó programjává vált…
Ez a cél azonban fizikailag megvalósíthatatlan, különösen oly módon, ahogy azt a zöldek erőltetik, az atomenergia kizárásával…
Richard Lindzen amerikai légkör­fizikus erről a következőt nyilakozta: „A következő évszázadokban a történészek biztosan el fognak csodálkozni annak a ravasz és könyörtelen propagandával álcázott hamis logikának a mélységén, amely hatalmas és különleges érdekek koalíciója számára lehetővé tette, hogy a világon majdnem mindenkivel elhitessék: az antropogén CO2 veszélyes, káros és bolygópusztító anyag. A legnagyobb méretű tömegtévhitként fogják feljegyezni, hogy a növényeknek életet adó CO2-t egy ideig halálos méregnek tekintették.”

A mi számunkra pedig egy tanulság akad: a reális tudomány mentén, amennyire lehet, vonjuk ki magunkat e gazdasági programmá kinövő propaganda alól.

2020.08.11.

Lóránt Károly: A klímahisztéria gazdasági kára
…A középkori kis jégkorszak rossz terméseiért gyakorta a boszorkányokat tették felelőssé, tehát a klímaváltozás antropogén (ember okozta) jellege már akkor felmerült. Ám hiába égették el a boszorkányokat, a klíma ettől nem lett jobb, amire már a kor józanabb gondolkodói is rámutattak, és később fel is hagytak a klímaharc eme módszerével. Ma annyiban vagyunk jobb helyzetben, hogy a klímaváltozásért nem a boszorkányokat (vagy alternatívaként a zsidókat), hanem a szén-dioxidot teszik felelőssé, és hozzáteszik, hogy ebben a tudósok 97 százaléka egyetért. Ez koránt sincsen így, de nézzük az érveket és az ellenérveket…
…Legutóbb, 2019-ben, hétszáz tudós tett egy Európai Klímanyilatkozatot, amelyben – többek között – kijelentik, hogy a középkori kis jégkorszak 1850 körül ért véget, természetes tehát, hogy a Föld most melegszik, hogy az IPCC klímamodelljei nem megfelelően írják le a valóságot, hogy a felmelegedés sokkal kisebb, mint amit ezek a modellek előre jeleznek. Ugyanezt a véleményt fejtette ki kilencven olasz klímatudós is, hangsúlyozva, hogy a klímaváltozás okai tekintetében messze nincs az az egyetértés, amit az IPCC-előrejelzések hívei sugallnak…

2020.08.26
Die Welt: Havonat 20 euro személyenként? A németek nincsenek tisztában a klímavédelem költségeivel (német nyelven)
Németországban 2021-ben életbe lép a CO2 megadóztatását előíró törvény, ami közvetlen és közvetett módon az élet minden területét megdrágítja. Hogy aztán 2025-ben mindez még tovább dráguljon. A németek nagy része nincs tisztában az ebből fakadó tényleges adóterhekkel. A fiatalabb generáció elfogadja az adóterhek növelését az éghajlat megmentéséért cserében.
Közzétevő: Hogy itt nem az éghajlat megmentéséről, hanem a lakosság megkopasztásáról (valamint a gazdaság tönkretételéről) van szó, mutatja, hogy a lakosság NEM KAPJA vissza egyéb adókönnyítés formájában a CO2-kibocsátás megadóztatása címén behajtott adókat. Hogy mennyi pénz jut az állam kezébe ilyen címen? Szorozzuk be a havi 20 eurot 80 millióval. És hogy hova tűnnek ezek a pénzek? Ezt az olvasó fantáziájára bízzuk. A német állam ilyen helyzetekben szívesen mutat fel közvélemény-kutatásokat, melyek azt szuggerálják: A lakosság nagyobb része hajlandó komoly áldozatot hozni az éghajlat megmentéséért. Hadd higgye csak minden józanul gondolkodó személy, ő van kissebbségben. 

 

Print Friendly, PDF & Email