2023: hőmérsékleti rekordok éve – mínuszban

Az alábbiakban közreadjuk David Craig összeállítását, amely a dailysceptic.org honlapon jelent meg.

2022-ben Antonio Guterres, ENSZ főtitkárt játszó médiaszereplő figyelmeztetett bennünket, hogy „vörös kód van érvényben az emberiség számára” a globális felmelegedés miatt, amiről sokan azt gondolják, hogy ezt az antropogén CO2-kibocsátás okozza.

Az ábra gyakorlatilag semmi tárgyszerű információt nem közöl, pánikkeltésre, érzelmekre hatásra nagyon alkalmas.

Ebben az évben Guterres úr fokozta a feszültséget, amikor azt állította: „A globális felmelegedés kora véget ért; a globális forrás (megfőlés) korába léptünk be.”

Természetesen Guterres úr nem annyira ostoba, hogy higgyen saját szavainak. Teljesen tisztában van vele, hogy egy hamis doktrínát képvisel, aminek célja a nyugati világ gazdaságának lerombolása.

Idén nyáron avval riogattak bennünket, hogy az idei július volt a legmelegebb július 120 ezer éve. Majd elárasztottak bennünket az „apokaliptikus” erdőtüzekről szóló jelentésekkel a Földközi-tenger térségéből (Spanyolország, Görögország és Olaszország), az Egyesült Államokból, Hawaiiról és Kanadából. Lehet, hogy Guterres úrnak és a klímarögeszméseknek igazuk van? Talán mindannyiunk sorsa az, hogy meghaljunk egy planetáris tűzben, amelyet a CO2-kibocsátó fosszilis tüzelőanyagok önző használata okoz?

Ha azonban rákeresünk a Google-ban a „2023-as rekordhideg” kifejezésre, egészen más képet kapnánk az idei év időjárásáról:

  • Január 14-én a szibériai Tongulakhban elképesztő -62,4°C-ot mértek. Amellett, hogy ez lett a Föld 2023-ban mért leghidegebb hőmérséklete, Tongulakhban megdőlt az eddigi állomásrekord is.
  • 2023. február 4-én az új-skóciai Halifax repülőterén a valaha mért leghidegebb szélhőmérsékletet mérték, a hőmérséklet -43°C-ra süllyedt. Ez alulmúlja a korábbi -41°C-os rekordot, amelyet 1967. február 13-án állítottak fel a szeles hideg idő (windchill) tekintetében. Kanada számos más pontján is új napi rekordot állítottak fel, ahol a hőmérséklet -40 °C-nál alacsonyabb volt. Február 19-én a nunavuti Shepherd Bayben -49,6°C-ra (-57,3°F) csökkent a hőmérséklet.
  • Az Egyesült Királyság március 7-én, kedden 2023 leghidegebb éjszakájával nézett szembe: a hőmérséklet több régióban -15 Celsius-fok alá süllyedt. Az Independent brit hírportál szerint a brit meteorológiai hivatal közölte, hogy a skót felföldön fekvő Kinbrace-ben -15,2 Celsius-fokot mértek, ezzel 2010 óta ez volt a leghidegebb március az országban.
  • Februárban a New Hampshire-i Mount Washington csúcsán -78 Celsius-fokos (-108 Fahrenheit) szélcsendet mértek, ami a valaha mért leghidegebb hőmérséklet az Egyesült Államokban. Eközben a Maine állambeli Caribou-ban működő Országos Meteorológiai Szolgálat (NWS) közölte, hogy „fagyrengésekről” jelentések. „Akárcsak a földrengéseket, ezeket a rengéseket dörgések kísérik. Ezeket a fagyott talaj vagy talajvíz hirtelen repedései okozzák, amikor nagyon hideg van”.
  • Bostonban, ahol a hatóságok a közelgő fagy miatt bezárták az állami iskolarendszert, a legalacsonyabb hőmérséklet elérte a -23 °C-ot, megdöntve a több mint száz évvel ezelőtt felállított napi hidegrekordot – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (NWS). A Rhode Island-i Providence-ben a higanyszál -23°C-ra (-9°F) süllyedt, ami jóval az eddigi legalacsonyabb, 1918-ban mért -19°C-os érték alatt van. A Kanada keleti részéről az Egyesült Államokba áramló sarkvidéki fuvallat többek között a New York-i Albanyban, a Maine állambeli Augusta-ban, a New York-i Rochesterben és a Massachusetts állambeli Worcesterben is rekord alacsony hőmérsékletet hozott.
  • Hétfőn Sydneyben a leghidegebb júniusi reggelt regisztrálták, az Olimpiai Parkban 1,8 °C volt a legalacsonyabb hőmérséklet – közölte Miriam Bradbury, a Meteorológiai Hivatal vezető meteorológusa. Valójában több mint 100 meteorológiai állomáson regisztrálták Ausztrália-szerte az eddigi leghidegebb májusi minimumhőmérsékleteket – rendszeres fagyok, havazás és átlag alatti csapadék mellett.
  • Június 1-jén, csütörtökön Finnországban valószínűleg az eddigi legalacsonyabb júniusi hőmérsékletet regisztrálták. A lappföldi Enontekiö Kilpisjärvi Saana meteorológiai állomáson -7,7°C-ot mértek. Ez nem tűnik túl hidegnek Észak-Finnországban, ahol a téli hőmérséklet akár -51,5°C is lehet, de Lappföldön utoljára 1962. június 3-án volt júniusban -7°C a legalacsonyabb hőmérséklet.
  • Az Antarktiszra szokatlanul korán érkezett a szélsőséges hideg, a hőmérséklet május elejétől -75°C alá süllyedt. A sarki éjszaka beköszöntével a Déli-sarkon megkezdődött a tél, és ezzel együtt a jeges hideg az orosz Vosztok kutatóállomáson. Már május 5-én -75°C-os mélypontot mértek, ami tovább zuhant -76,4°C-ra. Ez új rekordot jelent a tél elején. A napi csúcshőmérsékletek is süllyednek, gyakran -70°C alatti értékekkel a Föld leghidegebb kontinensén.
  • Hirtelen és váratlanul hideg sarkvidéki levegő terjedt szét Dél-Amerika számos régiójában, megdöntve számos hidegrekordot. Bár a déli féltekén jelenleg nyár van, egyes területeken drasztikus és gyors időjárásváltozást tapasztaltak, beleértve Dél-Amerika olyan részeit, mint Argentína, Chile, Uruguay és Brazília egyes részei. A hőhullámból kevesebb mint egy hét alatt fagy lett.
  • 2023. február 18-án a legtöbb paraguayi városban hirtelen hőmérséklet-csökkenés következett be, megdöntve a korábbi minimumhőmérsékleti rekordokat. A hőmérséklet országszerte 7 °C és 16 °C között mozgott, a legalacsonyabb értékeket délkeleten mérték. A legalacsonyabb hőmérséklet 7,7°C (45,9 °F) volt, ami mindössze 0,7°C-kal magasabb, mint a valaha eddig mért legalacsonyabb februári hőmérséklet. A szélsőségesen hideg időjárás miatt Argentínában legalább 30 városban megdőlt a havi hidegrekord ugyanazon a napon.

Tehát a Guterres úr és a klímaügyi riogatók bolygónk túlmelegedésére vonatkozó figyelmeztetései ellenére úgy tűnik, hogy idén minden kontinensen rekordhidegeket mértek. Uralkodóink és engedelmes főáramú médiájuk reszketnek és pánikba esnek, és fokozzák álhíreik terjesztését az idei állítólagos „rekordmeleg hőmérsékletről”, és próbálják velünk elhitetni, hogy a „Föld lángokban áll”, amit nyilvánvalóan az ’emberokozta globális felmelegedés okoz. Mégis mindig van olyan hely a Földön, ahol megdőlnek az eddigi hidegrekordok. Uralkodóink és a nekik engedelmeskedő média azonban nem szívesen említi ezeket a hidegrekordokat, mivel nem illenek bele a „Föld forr” narratívába. A pánikkeltő gépezet pedig kétségbeesetten próbál meggyőzni bennünket arról, hogy bolygónk felforr, ezért el kell fogadnunk az energiaellátás bizonytalanságát, az ipar leépítését, a tömeges munkanélküliséget és a nemzeti elszegényedést, hogy elérjük a teljesen szükségtelen és gazdaságilag öngyilkos „nettó zérót”. Eközben az olyan országok, mint Kína, India és Indonézia óriási mértékben növelik nemzeti CO2-kibocsátásukat, miközben elveszik az iparunkat és a munkahelyeinket. És mindeközben nevetnek ostobaságunkon.

A hidegrekordokról rendszeresen beszámol az electroverse honlap is.

David Craig a There is No Climate Crisis (Nincs klímaválság) című könyv szerzője, amely e-könyvként vagy papírkötésben megvásárolható az Amazonon.

Közzétevő kommentárja:
A Magyar Távirati Iroda rendszeresen közli, hogy megdőlt egy melegrekord valahol az országban. Közelebbről ránézve szinte minden esetben kiderül, lakott területeken lévő meteorológiai állomásról van szó, amelynek adatai az emberi hatások, az aszfalt hőmegtartó és visszasugárzó képessége miatt pánikkeltésre kiválóan alkalmasak, tudományos igényű adatrögzítésre már kevésbé.
Ugyanez az MTI viszont következetesen nem tájékoztat az itt felsorolt hidegrekordokról. Amivel megerősíti, feladata nem a tájékoztatás, hanem az indoktrináció a gazdaság tönkretétele érdekében. Nem ismeretes számunkra, ki a felelős az ilyen tájékoztatásért az MTI-nél, létezik-e erre, a dezinformációra vonatkozó felsőbb (kormányszintű) utasítás, esetleg külföldi lobbicsoportok befolyásolják-e az MTI illetékes szerkesztőjét a dezinformációra tájékoztatás helyett.

Ismerve továbbá, mennyire egy húron pendülnek a világ nagy médiaimpériumai, ha ezek elhatároznák, hogy nem a globális felmelegedés, hanem a globális lehűlés ürügyén teszik tönkre a Nyugat gazdaságát, azt is játszi könnyedséggel keresztül tudnák vinni.
A recept: egyenirányítóként működő hírtovábbítás. Ami megfelel szándékainknak, azt ezerszeresen felerősítve továbbítjuk, ami azoknak ellentmondana, azt elsüllyesztjük. A klímahisztéria felerősítésében leszerepelt, tudóst játszó diplomások gond nélkül adnák nevüket ahhoz is.

 

2023. november
Közzéteszi:
Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
részünkre nyújtott támogatással 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámom: – Király József –
10205000-12199224-00000000 (K&H)
A közleményben kérjük megadni: klímarealista.

 

Print Friendly, PDF & Email