Andrej Babis cseh miniszterelnök: NEM-et mondunk a fanatikus zöld intézkedésekre

Nem veszett még ki teljesen a józan ész Európából

Andrej Babis cseh miniszterelnök

Európa politikusai szinte mind fejet hajtottak a Brüsszelből diktált klíma-agyrém és a gazdaság ebből fakadó tönkretételének parancsa előtt.
E sorok írója már-már azt kérdezte magától,  hát itt mindenki megbolondult?
Szerencsére nem. Nem csak a lengyelek ragaszkodnak a szénbányászathoz és az ebből származó áramtermeléshez, hanem a cseh kormány is kinyilvánította, mit tart a klímahisztériáról.

Andrej Babis miniszterelnök kijelentette, kormánya pragmatikus álláspontot képvisel a Brüsszelből diktált, 2050-ig megvalósítandó klímasemlegesség kapcsán. Nem fogja hagyni, hogy Európa olyan dolgokra kényszerítse, melyek veszélyeztetik a gazdaságot.

Babis szó szerint a következőket mondta a Pravo c. napilapnak: „Nem akarjuk iparunkat és munkahelyeinket veszélyeztetni.  Már több államban érzékelik az autóipar termelésének csökkenését. (Evvel nyilván a szomszédos Németországra utalt, ahol a parlamenti pártok az AfD kivételével elhatározták a belsőégésű motorok betiltását.)  Nem hagyjuk, hogy Európa olyan dolgokra kényszerítsen bennünket, amelyek veszélyeztetik gazdaságunkat. Biztosak vagyunk benne, hogy nem fogjuk végrehajtani a fanatikus zöld intézkedéseket. Inkább megyünk az EU-bíróság elé, és lehet vitatkozni a szankcióktól “

A Cseh Köztársaság csak olyan feltétel mellett szavazta meg az úgynevezett klímasemlegességet a 2019 decemberi klíma-csúcstalálkozón, hogy az atomenergiát tiszta energiaforrásnak minősítették. (Közzétevő eddig azt hittük, hogy ezt Magyarország harcolta ki.) A cseh kormány kijelentette, az ország atomenergia nélkül nem tudja megvalósítani klímasemlegességi céljait. Evvel egy időben tüntetések kezdődtek Prágában Babis ellen. A tüntetők gyanúsan sok EU-zászlót lengettek. Csak nem a Soros-féle baloldali NGO-k szervezkednek a háttérben?

Ajánljuk a prágai példát úgy a Fidesz, mint az úgynevezett baloldali ellenzék figyelmébe. Lehet szembeszállni a diktátummal, anélkül hogy von der Leyen leharapná a fejüket. A több sajtótermékben sikkasztással meggyanúsított von der Leyen asszony egyébként éppen avval van elfoglalva, hogy a német Védelmi Minisztérium – általa korábban használt – szolgálati mobiltelefonjairól töröltesse az őt kompromittáló SMS-eket. Ilyen frankó EU-bizottsági elnökünk van. (Orbán: A mi jelöltünk lett a bizottsági elnök, keresztülvittük akaratunkat, stb.) Az adófizetők pénzéből ész nélkül akarja szórni a százmilliárdokat, de annyi esze nincs, hogy ha sikkaszt, akkor azt legalább saját telefonjának használatával tegye.
Választópolgárainknak pedig ajánljuk: keressék azokat a politikai erőket, ahol megmaradt a józan gondolkodás,  ahol még tudnak számolni. Még bízunk az értelemben.
Az MTI, a kormánypártok irányította és az ellenzéki sajtó egyébként nem tartotta fontosnak, hogy a magyar lakosság tájékoztatást kapjon Babis kijelentéséről (eddig a pillanatig legalább is). Még a végén gondolkodni kezdene a tisztelt választó. Nem. Legyen csak a közvélemény meggyőződve róla, ahogyan a kormány csinálja, és amivel a balos ellenzék kivételesen egyetért, tehát a gazdaság falnak vezetése, 50 ezer milliárd Ft eltapsolása egy fantazmagória miatt, a világ legtermészetesebb dolga. Eszébe ne jusson senkinek, lehetne ezt másképp is.

Hajrá Csehország!

2020 január
Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
Reális Zöldek Klub
társadalami szervezet részére juttatott támogatásával 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámunk:
11702036-20584151 (OTP)
A Fővárosi Bíróság végzése a társadalmi szervezet nyilvántartásba vételéről itt található.
Print Friendly, PDF & Email