Bravo AfD!

Alexander Gauland pártelnök a német Welt am Sonntag lapnak adott interjújában a következőket jelentette ki:

Az euró és a migráció után az úgynevezett klímapolitika a harmadik fontos téma a párt számára. A párt frakciója a szövetségi parlamentben beadványt nyújtott be, melynek értelmében a német parlamentnek el kell határoznia az eddigi klímapolitika teljes revízióját, törölni kell tenni az összes ide vonatkozó törvényt, rendeletet, előírásokat. [Az összeset – szörnyülködik a Welt.] Ki kell szállni az összes nemzeti és nemzetközi kötelezettségvállalásból. A vállalt fizetési kötelezettségeket a szerződésekkel összhangban fel kell mondani, az összes evvel kapcsolatos állami munkahelyet szociális módon meg kell szüntetni. A párt támogatná az atomerőművek újbóli engedélyezését az energiaszolgáltatásban.

Az eddigi ráfordításoknak maximum 10 %-át szabadna csak egy „klímaváltozás következményeihez történő igazodás” alapban tartalékolni. Ebből pl. gátépítéseket, aszályos területek öntözését finanszíroznák. Ebben a javaslatban az AfD álláspontja kerül kifejezésre, mely szerint az éghajlat változik, mint eddig is, és feladatunk az ehhez való igazodás. A frakció környezetpolitikai szóvivője, Karsten Hilse október 16-án kijelentette a beadvány bemutatásakor a parlamentben: „Nem tudjuk az éghajlatot döntő mértékben befolyásolni. Az emberi CO2-kibocsátásnak nincs jelentős ráhatása az éghajlatra. Természetesen befolyásoljuk a klímát, ha erdőket irtunk ki, és talajfelületet betonozunk le. Erre példaképp hozta fel a szélturbinák és naperőművek építését.”

Karsten Hilse-ről tudni kell, hogy az utóbbi idők legdurvább támadásának lett áldozata. Vállalkozása biokölest termel. Az egyik natúrtermékekre specializálódott kereskedő, a Biomare (tulajdonosa egészen véletlenül a Zöldek pártkatonája) kidobta kínálatából Hilse biokölesét. A ZDF állami televízió pedig odáig süllyedt, hogy egy másik zöld pártkatonát, egy bizonyos Monika Lazart állított be egy egyszerű vásárlónak, aki a képernyőn örvendezhetett, milyen jó, hogy a Biomare kivette kínálatából a gonosz Hilse termékét. „Kauft nicht bei Juden – Ne vásároljatok a zsidónál” ettől volt hangos Németország 80 éve. Semmit nem tanultak?

A részletkérdésekben a frakción belül sem teljes az egység. (Közzétevő: Mint ahogy más pártfrakcióknál sem.) De egyöntetűen elítéli a párt a szövetségi kormány jelenlegi klímapolitikáját.

Bruno Hollnagel, a frakció pénzügyi szóvivője határozottan elítéli a jelenlegi kormány tervezetét a CO2-adó bevezetéséről. [A német sajtó, hogy szépítse a dolgot, felárazásnak (Bepreisung) nevezi a CO2-adót.] „Ha az államnak bevételei lesznek a CO2-kibocsátásból, akkor nem fog érdekében állni a kibocsátás csökkentése.” Szerinte mindenkinek kellene kapnia egy bizonyos mennyiségű CO2-kibocsátási kontingenst, és ha az állampolgár kimerítette keretét, az azon felüli részt szabadna csak megadóztatni. Számításai szerint, a jelenlegi kormány éghajlatvédelem címen 2030-ig 100 milliárd eurót kíván kiadni, amit sokkal jobb volna konjunktúraprogramokra fordítani. „Ha pedig a pénzt a lakosságnál hagyjuk, az a többlet kereslet miatt egyrészt növeli a konjunktúrát, másrészt több adóbefizetést generál. [Megint csak elemi szintű bölcsességek. Eljutunk ide egyszer mi is? Nem szélturbinák, elektromos buszok, naperőművek finanszírozása, hanem ott hagyni a pénzt a lakosságnál.]
A Welt cikkéhez szokatlanul sokan, eddig 600-an szóltak hozzá. Tudni kell, hogy a Welt cenzúrázza a hozzászólásokat. Mégis, a hozzászólók nagy része helyesen látja a problémát.

Ajánljuk a bátor kezdeményezést polgári és nemzeti pártjaink, azaz a Fidesz és a Mi Hazánk figyelmébe.
A sajtónak pedig felhívjuk a figyelmét: hivatásához méltóan tájékoztasson a helyzetről.

2019. október

Közzéteszi: Király József

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
Reális Zöldek Klub
társadalami szervezet részére juttatott támogatásával 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámunk:
11702036-20584151 (OTP)
A Fővárosi Bíróság végzése a társadalmi szervezet nyilvántartásba vételéről itt található.
Print Friendly, PDF & Email