Hollandia: Dózsa György és Geyer Florian nyomdokain

Gazdatüntetések? Parasztfelkelés? Polgárháború? Tiltakoznak a hollandok.

Ha a Rotschild-unoka[1] Grétácska böffentett egyet, az egész világ 5 percen belül tudomást szerzett róla, beleértve olyan fontos részleteket is, hogyan végezte szükségét atlanti-óceáni haknija során.
Mégis vannak témák, események agyoninformált világunkban, melyekről a hírforrások kezelői úgy ítélik meg, csak megzavarná az átlagpolgár kis buksi fejét, és totális hírzárlatot rendelnek el, melynek engedelmeskedik a jobb és baloldali irányultságú sajtó, a kereskedelmi és közszolgálati média, és némely, függetlenségét fennhangon hirdető internetes média.
Ennek a dezinformációnak iskolapéldája a média hallgatása a jelenleg Hollandiában folyó eseményekről. Ha mégis olvashatunk róluk, a híradások a gazdálkodókat káoszt okozó erőszakos tüntetőknek állítják be. Teljesen más a narratíva, ha ugyanezek a médiák a német autóutakat blokkoló, magukat úgymond az éghajlat megvédése miatt az aszfalthoz ragasztó fiatalok akcióiról tudósítanak.

Törjük meg hát a hallgatás falát az EIKE beszámolója alapján.

A hollandiai gazdatüntetésekről jelenleg szinte csak a közösségi média számol be.
A helyi megfigyelők inkább „polgárháborúhoz hasonló állapotokról” beszélnek.

Mi van a békességükről és nyugalmukról ismert hollandokkal? A hágai kormány 2019 óta küzd a talajban lévő „nitrogén” ellen. Nyilván itt inkább a növények számára létfontosságú ammóniavegyületekről van szó. Mindazonáltal a kormány illetékes képviselőjét, Christianne van der Wal-Zeggelinket hivatalosan „természet- és nitrogénügyi miniszternek” (Minister voor Natuur en Stikstof)(!) hívják. Ilyesmire még az elvakultságukról híres németek sem vetemedtek.

Van der Wal csökkenteni akarja a talajban lévő nitrogénvegyületek mennyiségét, és ennek érdekében a gazdák (boeren, azaz búrok, mint a dél-afrikai telepesek) mintegy 30%-ának abba kell hagynia a termelést. Van der Wal közzétett egy ütemtervet, melyben zónákra osztotta fel az ország mezőgazdasági területeit, és ezekben a zónákban 12-95%-kal kell csökkenteni a talaj N-tartalmát.

A kis ország ismert rendkívül hatékony mezőgazdaságáról, amely sok országba szállít paradicsomot, földiepret, virágot. De vajon szennyezett ezért a holland talaj? Az eutrofizáció (tápanyagokkal való túltelítettség) régi probléma, amellyel küzdenek a holland gazdálkodók.

Többek között emiatt terjedt el a minimális vízfelhasználást igénylő, tápsóoldatban, üvegházban történő növénytermesztés.

Ennek ellenére a kormány fejébe vette, hogy

a gazdaságok közel egyharmadát földjeikkel együtt föl kell számolni.

Ez háromféleképpen történhet:

1, a veszteséges gazdaságok vagy a nyugdíjküszöbön lévő gazdálkodók kompenzáció nélkül feladják a gazdálkodást

2, a gazdák kártérítést kapnak a feladásért, és vállalják, hogy soha többé nem gyakorolják a szakmájukat

3, egyszerűen kisajátítják őket.

Ennek eredőjében a sátáni brüsszeli politika áll. A kulcsszó: a „Green Deal” azaz a Zöld alku. Konkrétabban: Az EU „A termelőtől a fogyasztóig” stratégiája (2020. május). És itt jön a képbe a holland nitrogén: mi mindig csak a CO2-ről és a metánról hallunk, de Hollandiában felfedezték, hogy a trágyázott talajból származó dinitrogén-oxid (N2O) is klímagyilkos, mivel állítólag 300-szor erősebb ÜH gáz, mint a CO2.

Figyelmes olvasóink tisztában vannak vele, hogy a dinitrogénoxid atmoszférára gyakorolt hatása NULLA[2]. De éppúgy ismert (lehet) ez úgy a politikusok, mint a sajtó és az érintett gazdálkodók számára. Azonban mai korunkban, amikor a média kreálja a valóságot, a tények egyszerűen semmi szerepet nem játszanak. Most érvelhetnénk avval, hogy a 0,5 ppm N2O koncentráció háromszázszorosa még mindig csak a töredékét adná a CO2-nek tulajdonított üvegházhatásnak. (Ha valaki nem tudná: 0,5 ppm azt jelenti, hogy a légkörben kétmillió molekulából egy a dinitrogénoxid.) Megemlíthetnénk, hogy a CO2-koncentráció növekedésével ellentétben az N2O koncentráció viszonylag állandó. Nem volna értelme. Mint ahogy az sem bírná jobb belátásra a brüsszeli boszorkányokat és boszorkánymestereket, ha megemlítenénk, hogy a dinitrogénoxid természetes úton lebomlik a légkörben a Nap UV-sugárzásának hatására.
N2O+ hν = N2 + O → N2O + O = N2 + O2.
Avval sem lehet feléjük érvelni, hogy a világpiacon boldogan jelentkeznek az EU-n kívüli gazdálkodók, hogy betöltsék a holland kiesés okozta réseket. És avval is felesleges volna előhozakodni, hogy semmi bizonyíték nincs a dinitrogénoxid rendkívüli üvegházhatására.

Nem, evvel a fanatikus, szektás, rögeszmés brüsszeli társasággal nem lehet civilizált módon tárgyalni. Számukra csak egy tudomány létezik: Az IPCC és a WEF direktívái. Ezek pedig Európa népeinek elpusztítását célozzák meg.

Hogyan reagálnak a gazdálkodók a kis északi-tengeri országban? Részben erőszakos tömegtüntetésekkel, részben vicces akciókkal. A nitrogén miniszter asszony háza előtt például áttörték a rendőrségi barikádot, és egy rakomány hígtrágyát öntöttek ki. Egy járőrkocsira egy bála szénát borítottak.

De olyan is megtörtént, hogy egy nehéz traktor egyszerűen félretolt egy páncélozott rendőrségi járművet. Más mezőgazdasági gépek elzárták a közlekedési útvonalakat és országos dugókat okoztak. Az ilyesmi Franciaországból ismerős; a hollandokat sokkal fegyelmezettebnek ismertük. A gazdák tehát kétségbe vannak esve – és úgy tűnik, nem győzte meg őket a kormány öko-retorikája.

Június 22-én 60 000 gazdálkodó és polgár tüntetett a hágai parlament, a Főtábla előtt – sikertelenül. A gazdák egyik képviselője szerint a kormánynak alig van támogatottsága az emberek körében. Ez annak is köszönhető, hogy 100 000 vendégmunkást akarnak behozni az országba, és a parlagon heverő földeken házakat és ipari munkalehetőségeket biztosítanak számukra. Már a korona-zárlat idején is meglepően nagy tüntetések voltak Amszterdamban – megfigyelők azt gyanítják, hogy a parasztok tiltakozása a jelenlegi kormány leváltásához és a politika megváltoztatásához vezethet.

Időközben élesedik a helyzet, a rendőrség éles lőfegyvert használt. Egyelőre csak egy traktorra lőttek.

Egyes megfigyelők máris azt gyanítják, hogy az „éghajlat megmentéséért folytatott harc” célja valójában az, hogy a lakosságot éhínségbe és szegénységbe taszítsa, mert akkor könnyebb kormányozni. Csakugyan vannak pszichopaták, akik terveznek ilyen dolgokat („2030-ban nem lesz semmid, és boldog leszel”). Néhány szupergazdag pedig azt szeretné, ha a köznép nem dugítaná el a repülőtereket vagy az autópályákat, hanem szépen megmaradna beton lakótelepein. De vajon valóban megvalósulnak-e a lakosság kiéheztetésére irányuló tervek? Ha az ostobaság és a rosszindulat elegendő magyarázatként, akkor nem kell tervet elfogadni, mondja Dushan Wegner több más filozófussal egyetemben.

Azt, hogy Európa kormányai – kevés kivételtől eltekintve – inkompetensek, a jelenlegi klíma- és koronapolitika láttán talán nem kell bizonygatni.

[1] https://principia-scientific.com/what-a-coincidence-greta-thunberg-is-related-to-the-rothschild-clan/

[2] https://klimarealista.hu/onodi-tibor-ketelyek-az-uveghazhatas-mertekeben/

2022. július
Közzéteszi:
Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
Reális Zöldek Klub
társadalmi szervezet részére juttatott támogatásával 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámunk:
11702036-20584151 (OTP)
A Fővárosi Bíróság végzése a társadalmi szervezet nyilvántartásba vételéről itt található.

 

Print Friendly, PDF & Email