Pánik a pánikkeltők körében

Hőmérsékleti rekord Grönlandon: 64,9 °C. Mínuszban természetesen.

Szerencsére a klíma pánikkeltők csak saját bezárt világukban tudják vágyálmaik szerint alakítani Földünk klímáját. A valóságban másképp működnek a dolgok.

Ha az ember a legnépszerűbb keresőbe beírja ezeket a fogalmakat, hogy Grönland olvadás, akkor kb. 3400 találatot kap. Az első helyeken csupa rémisztő hír, ahogyan az alábbi ábra is mutatja.

És itt is visszatér a kádári többes szám első személy (Mi azt valljuk…).

Nem elég, hogy a média futószalagon produkálja a hamis híreket, még ezeket is felhasználja arra, hogy szuggerálja, mit kell, mit lehet, mit szabad gondolnunk, hinnünk. Nekünk, médiafogyasztóknak.

Persze a valóság egy kicsit másképp működik.

Ez év január 2-án a grönlandi Summit állomáson, 3200 m magasságban -64,9 °C rekord hideget mértek. A jelentést Paul Homewood tette közzé honlapján.

Beszámolt róla az electroverse.net
és a sciencefiles.org.

A rekord hőmérséklet tényét a Dán Meteorológiai Intézet (DMI) megerősítette.
A Föld nem törődik a pánikkeltők lázálmaival. Szuverén módon teszi a dolgát, ahogy neki tetszik.
Grönlandon az utóbbi években több hó esik télen, mint amennyi nyáron elolvad, a Jakobshavn Isbrae gleccser, a gleccserolvadást vizionálók ikonja pedig többet hízik telente, mint amennyit veszít tömegéből nyaranta.
A Summit mérőállomásról 2019 augusztusában még a jégolvadás hisztériakeltéssel összefüggésben hallhattunk legutoljára.

A január 2-i rekord összefüggésben lehet avval a hideghullámmal, amely negatív csúcsokat hozott az Északi-sarkon Újévkor, majd Vízkeresztkor. Erről itt számoltunk be érintőlegesen.

De hogy ne érjen bennünket annak vádja, hogy egy csúcs-értéket kiválasztunk, és arra alapozzuk elméletünket, közöljük a Summit mérőállomás 10 éves hőmérséklet adatait. Business as usual. Télen hidegebb, nyáron enyhébb. Így néz ki egy globális fölmelegedés?

És ez az a mérőállomás, amelynek neve a pánikkeltők epicentrumában van.
Ezért feltételezzük, hogy a tényekkel szembesülve most pánikba esnek. Szörnyű lehet ráébredni arra, hogy amit meggyőződéssel követtek, arról máról holnapra kiderül, hogy egy fantazmagória, egy Fata Morgana volt. Az ilyen személyek aztán sokszor úgy reagálnak a dolgokra, hogy kizárják a tényeket életükből. Nem engedik, hogy agyukig eljusson. És aggódnak továbbra is az éghajlatért, és megtesznek mindent annak megmentéséért. Pénzüket pedig önként döntik a feneketlen klímahordóba és a zöldbárók feneketlen zsebeibe. És tényeket kizáró gondolatvilágukból egyenesen következik, hogy bennünket, józanul gondolkodó, a tényeket tényként elfogadó személyeket is rá akarnak venni rögeszméjük követésére. Nem lepődnék meg, ha a grönlandi negatív hőmérséklet rekordot is a globális fölmelegedés bizonyítékaként állítanák be.

Javasolt terápia a rögeszmések számára: Bátran szembenézni a tényekkel, ugyanannak a kérdésnek elemzése alternatív hírforrások alapján is. A gyógyulás garantált.

2020. február
Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
Reális Zöldek Klub
társadalami szervezet részére juttatott támogatásával 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámunk:
11702036-20584151 (OTP)
A Fővárosi Bíróság végzése a társadalmi szervezet nyilvántartásba vételéről itt található.
Print Friendly, PDF & Email