Repülős Ursula magasból… néz a klímavédelemre

Mi realisták eddig is tudtuk, hogy a legnagyobb éghajlatvédők, a drákói intézkedéseket mások számára leghangosabban követelők önmaguk számára egészen más elbánást tartanak természetesnek.[1]A német szövetségi védelmi miniszterként korrupció gyanújába keveredett[2] Ursula von der Leyen – az Európai Bizottság elnökasszonya – élharcosa az EU kőkorszakbeli viszonyok közé való visszavezetésének 2050-ig. Ő ezt karbonsemlegességnek hívja, bár kételkedünk benne, hogy végzett orvosnőként mennyire megalapozottak fizikai, kémiai alapismeretei, melyek feljogosítanák határozott véleménynyilvánításra az éghajlat kérdésében. Abban is biztosak lehetünk, hogy az általa vezetett bizottság nem az egyedüli valóban CO2-mentes atomerőművek elterjesztése mellett fog lándzsát törni, hanem az energiaszolgáltatást megdrágító és az energiastabilitást leromboló költséges játékszereket (szélturbinák, naperőművek, elektromos autók) fogja támogatni – mérhető CO2-megtakarítás nélkül.

Az Atlanti-Híd-tag[3] von der Leyenről a napokban derült ki, hogy a Brüsszel  – Párizs, London, Berlin rövid viszonylatokra is előszeretettel bérel privátrepülőgépeket (természetesen az EU adófizetőinek pénzén), melyeknek köztudottan igen magasak a fajlagos CO2-kibocsátási mutatói. Von der Leyen mások számára a kerékpár és tömegközlekedés előnyeit ecsetelgeti, az egyéni autózás lehetetlenné tételére már kész van az ütemterv. Megvalósítása attól függ, fellázadnak-e ellene Európa népei.

Emlékezzünk rá:
Az Európai Beruházási Bank a tőkepiacokon akar 2021 és 2030 között ezermilliárd eurót fölvenni, hogy a Leyen asszonyság által vezetett Európai Bizottság ebből támogasson klímavédelmi projekteket. Hogy az egyik oldalon ki profitál ebből, míg a másik oldalon kik viselik (nyögik) a kamatterheket, bizonyára mindegyikünknek vannak elképzelései.

Forrás:

https://philosophia-perennis.com/2021/01/03/wie-eine-sonnenkoenigin-von-der-leyens-kurzfluege-im-privatjet/

2021 január
Király József
okl. vegyészmérnök

[1] Példák:
a, Grétácska legalább 10 ember Atlanti Óceán fölötti repülését generálta Atlanti Óceáni vitorlás haknijával. A világot telekürtölte vonatozásával, hogy miféle varázsszőnyeg repítette 2020 februárjában Stockholmból Davosba, arról mélyen hallgat a világsajtó.
b, Luisa Neubauer, Greta németországi helytartója 22 éves kora ellenére már körberepülte az összes kontinenst. Légikilométereit tekintve dobogós helye van. Evvel még dicsekedett is, aztán egyszer csak rájött, jobb, ha törli a vonatkozó Youtube és twitter bejegyzéseit.
c, Claudia Roth, a német Zöldek kirakatfigurája előszeretettel tanulmányozza a klímaproblémákat a Föld legszebb helyein, mint például a Csendes óceáni szigetvilágban.
d, lásd még: https://klimarealista.hu/a-google-zartkoru-klimakonferenciaja/

[2] Pl. 100 millió eurós nagyságrendű külsős megbízások – többek között annak a cégnek a részére, ahol fia dolgozik 

[3] Atlanti-Híd: Hivatalosan a német-amerikai barátság elmélyítésén munkálkodó közhasznú szervezet 1952 óta. Valójában az amerikai érdekek lobbiszervezete, melynek tagjai gyakorlatilag politikusok és alfa-újságírók.

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
Reális Zöldek Klub
társadalami szervezet részére juttatott támogatásával 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámunk:
11702036-20584151 (OTP)
A Fővárosi Bíróság végzése a társadalmi szervezet nyilvántartásba vételéről itt található.
Print Friendly, PDF & Email