A kis füllentős falhoz állítaná a politikusokat

Semmi ok a pánikra, csak azokat, akik szabotálják rendelkezéseit.

Miután vonatutazásáról elég zavaros történetek keringenek az interneten, Greta ismét belehúzott.
Nem mintha érdekes volna számunkra, hogy mikor találta meg Greta az első osztályt a vonaton. Bár elgondolkodtató, hogy aki jogot formál arra, hogy abszolút tudatlan fiatalként kioktasson tanult felnőtteket, az erre is képtelen. Aztán jön a történet, hogy azért volt túlzsúfolt a vonat, mert kiesett egy járat. Amiről senki nem tud. Aztán a túlzsúfoltságot az alábbi fotóval illusztrálja.
Na ne. De, mondjuk, eddig sem érdekelt bennünket különösebben, mit mondott, amire a fél világ mozdult. Köszönhetően a profi PR-csapatnak.

Aztán jön a videó, melyben Torinoban megfenyegeti a politikusokat, hogyha nem úgy védik az éghajlatot, ahogyan ő azt helyesnek látja, „akkor gondoskodunk róla, hogy a falhoz legyenek állítva.” „Unfortunately, we probably already know the outcome. World leaders are still trying to run away from their responsibilities but we have to make sure they cannot do that. … We will make sure that we put them against the wall and they will have to do their job to protect our futures.”
„A világ állam- és kormányfői megpróbálják kivonni magukat a felelősség alól. Gondoskodnunk kell róla, hogy ez ne sikerülhessen.” –  Így Greta. Nos, a falhoz állítás már egy új kategória. Megerősíti, hogy a Gretát mozgató csapat szívesen mossa össze a klímamozgalmat a szélsőbalos anarchista csürhével. Aztán másnap jött persze a szánalmas magyarázkodás, hogy a falhoz állítás a svéd nyelvben azt jelenti, hogy kérdőre vonás.
Yesterday I said we must hold our leaders accountable and unfortunately said ‘put them against the wall’. That’s Swenglish: “att ställa någon mot väggen” (to put someone against the wall) means to hold someone accountable. That’s what happens when you  improvise speeches in a second language. But of course I apologise if anyone misunderstood this. I can not enough express the fact that I – as well as the entire school strike movement- are against any possible form of violence. It goes without saying but I say it anyway.”
És nyilván az is szerencsétlen véletlen, hogy a szélsőbalosok pólójában fényképezkedsz, pedig épp a svéd hazafiak pólóját akartad fölvenni.
Grétácska, egyet jegyezz meg az életre. Ha egyszer hazudsz, akkor légy vele tisztában, hogy hazugságodat csak két másik hazugsággal tudod megtámasztani. Amiket szintén újabb két… Nem folytatom, tudod ezt te is. Jobb, ha egyáltalán nem kezdesz bele.
2019. december
Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
Reális Zöldek Klub
társadalami szervezet részére juttatott támogatásával 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámunk:
11702036-20584151 (OTP)
A Fővárosi Bíróság végzése a társadalmi szervezet nyilvántartásba vételéről itt található.
Print Friendly, PDF & Email