Az atomhulladék valójában nyersanyag

Az atomenergia termelés elterjedésének fő akadálya a hulladékok kezelésének problémája. – halljuk gyakran.

Pedig az igazság az, hogy az Urán235 bázisú atomenergia-termelés hulladékaiban ott szunyad a potenciális energia 95 %-a. A hulladék emellett platinát és ritka földfémeket tartalmaz. Le lehet továbbá választani a (gyengén sugárzó) izotópokat, amelyekből energiát szolgáltató elemeket lehet gyártani. Ezek az izotópok már olyan gyengén sugároznak, hogy teljesen veszélytelenek az emberre. Viszont energiasűrűségük akkora, hogy alkalmasak lehetnek akár egy személyautó meghajtására – sokkal jobb hatásfokkal, mint egy Li-akkumulátor, amely technológiát politikusaink ha törik, ha szakad, kerüljön akárhány milliárdba, mindenáron keresztül akarnak vinni. („Nem az én pénzem, az adófizetőé.”)

Az ilyen irányú kutatások teljes gőzzel folynak az USA-ban és Oroszországban.

A szerzői jogok tisztelete miatt teljes fordítás helyett csak röviden ismertetjük Andreas Kronenberg német atomtudósnak a „Die Welt”-ben megjelent írását. Akit érdekel a téma, keresse itt.

(a hírt feltárta: Király József)

[docxpresso file=”https://klimarealista.hu/wp-content/uploads/2019/11/Barátságos-Atom-energia-ODTup.odt” comments=”true” SVG=”true”]

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
Reális Zöldek Klub
társadalami szervezet részére juttatott támogatásával 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámunk:
11702036-20584151 (OTP)
A Fővárosi Bíróság végzése a társadalmi szervezet nyilvántartásba vételéről itt található.
Print Friendly, PDF & Email