COP27: Hernyó, pondró, lárva, szöcske, csótány, műhús – Mi volt az étlapon?

A klímarettegést szuggeráló gépezet idén is megtartotta éves vándorgyűlését, ezúttal Egyiptomban, a Sínai félsziget déli csücskén található Sharm El Sheikh üdülőhelyen. A vándorcirkusz óriási logisztikai összpontosítást igényelt, harmincnégyezer ember, a köznép szállítása, elszállásolása, etetése, itatása, amihez jött még a prominensek kasztja. ENSZ főtitkár, 120 államfő, kísérettel, testőrökkel együtt, odaszállított szolgálati gépjárművek golyóálló üveggel, továbbá klíma-performance művészek, a klímáért ugrándozók, a közbiztonságot súlyosan veszélyeztető kis klímaterroristák és pénzelőik. Ott van természetesen a CO2-kibocsátási díjakból milliárdossá gazdagodott, de már kicsit megöregedett Al Gore, a német klímarögeszmések díszpéldányai, a mesekönyvíró Robert Habeck, jelenleg gazdasági (helyesebben gazdaságpusztító) miniszter, a notórius hazudozó, gyakorlatilag semmihez nem értő, az egyik zsírosbödönből a másikba tenyerelő, jelenleg éppen külügyminisztert játszó Annalena Baerbock.
Nem tartozik ugyan a tárgyhoz, de a 2021-es német parlamenti választásokon az FDP és a CDU kényelmes többséggel rendelkezett volna, ha tudomásul veszik a mumusnak kikiáltott AfD hallgatólagos támogatását. De a német belpolitikában már nem létezik jobboldal, csak szélsőjobb, akinek hallgatólagos támogatásával kormányra kerülni egyet jelent Hitler reinkarnációjával, horogkeresztes zászlók alatti masírozással Berlintől Auschwitzig, így aztán maradt az FDP-SPD-Zöldek koalíciós kormány, névleg a német adópénzek gigantikus méretű kimenekítésében (cum-ex botrány) kétes szerepet játszó és így zsarolható Scholz kancellár vezetése, de gyakorlatilag mindenben a zöldkommunista Zöldek irányítása alatt. A német helyzetet nem lehet anélkül megérteni, hogy ne tudjuk: a társadalom jó részét áthatja az óvodás kortól beléjük nevelt bűntudatneurózis, ezért fogadják el a saját nemzet elpusztítására fölesküdött szektáriánus Zöldek vezetését. Ott van Grétácska német epigonja, a szociális kérdésekben abszolút tájékozatlan milliárdos-csemete Luisa Neubauer, nem mintha klímakérdésekhez halvány lila fogalma volna.
Ott vannak az egyházak, akik saját hitvallásukat sutba dobva új tízparancsolattal kábítják híveiket.
Természetesen mindenki repülővel jött, a köznép a légitársaságok járataival, a prominens kaszt tagjai pedig mintegy 400 magánrepülőgéppel, melyek a rendes légijáratokhoz képest 5-14-szer magasabb CO2-kibocsátást produkálnak.
Senki nem jött se vitorlással, se megújuló energia által hajtott járművekkel, se csacsifogattal. Pedig Grétácska 2019-ben bemutatta, hogy át lehet kelni az Atlanti óceánon vitorlással. Apropó Grétácska, állítólag nem volt ott. Hogy mi lehet ennek az oka? Talán, hogy az utóbbi időben többször hangot adott véleményének, hogy az atomenergia-termelést is figyelembe kellene venni a dekarbonizációs céloknál?
A jelenlévők fölmondták a szokásos katasztrófa-forgatókönyvet, mind meghalunk, ha, blabla, másfél fok, blabla, azaz, ha nem tesszük utolsó fillérünket az éghajlat megmentése feliratú feneketlen hordóba, nem veszünk föl újabb hiteleket, és tesszük azt a napelembárók és szélkeréklovagok zsebébe, nem adjuk fel biztos és megfizethető energiaellátásunkat, nem fogadjuk el a jelenlegi életminőség drasztikus leépítését, és egy modern kőkorszak – Pol Pot diktatúra bevezetését.
Európa második legnagyobb földgázexportőre, Norvégia, a jelenlegi energiaválságot mérséklendő, ígéretet tett exportjának 2 milliárd m3-rel történő növelésére. Evvel egyidejűleg szemrebbenés nélkül követeli a Világbanktól, hogy ne finanszírozzon afrikai földgázkitermelő projekteket. Vegytiszta imperializmus. Az IMF 50 milliárd hitelt kíván a fenntartható energiatermelés finanszírozás rendelkezésére bocsátani.
Az irányítók fölerősítik a narratívát, aminek követése egyenesen visz a pusztulásba.
A narratíva dióhéjban:
A világot rettenetes klímakatasztrófa fenyegeti az antropogén CO2-kibocsátás miatt.
Ezért
Termelésünket, fogyasztásunkat fokozatosan vissza kell fognunk: 2030-ig 50 %-kal, 2050-ig pedig teljesen. Termelést és fogyasztást írok, mert legyünk tisztában vele: CO2-kibocsátás nélkül nem megy. Egyik sem. És evvel tisztában vannak a rögeszme erőltetői is. De ha ezt kommunikálnák, esetleg fellázadnának a kipusztításra szánt nemzetek. Így, hogy mindezt becsomagolják az éghajlat megmentésének nemes szándékába, így mindig van néhány széplélek, aki vevő rá, a kormányok, akiknek tagjai kivétel nélkül tisztában vannak vele, hogy simlisség az egész, jó képet vágnak a dologhoz, és úgy tesznek, mintha hinnének a narratívában.
Szépséghibája a dolognak, hogy
a, ez egy burkolt nemzetgyilkossági kísérlet. Aki, amely ország ezt elfogadja, elpusztul. Aki szembeszáll vele, az életben marad.
b, a klímarögeszmés tömbön kívül magasról tesznek az ambiciózus klímacélokra. Nem vállalják fel, és senki nem foglalkozik vele, hogyan teszik tönkre magukat a rögeszmés országok.
A klímarögeszmés tömbbe a következő országok tartoznak:
EU + a nem EU tag nyugat-európai országok
USA, Kanada
Ausztrália és Új Zéland.
c, A klímarögeszmések számtalanszor tanújelét adták már annak, hogy csak megjátsszák, hogy ők rögeszmések. Nem tiltakoztak, amikor A. Merkel német kancellár 2011-ben döntést hozott a német atomenergia-termelés lerombolásáról, evvel évi millió tonnás nagyságrendű CO2-kibocsátást generálva, de akkor sem, amikor sorra zárták be a német atomerőműveket. Ugyancsak hidegen hagyta őket olyan afrikaiak és arabok milliós nagyságrendű európai migrációja, akiknek karbonlábnyoma hazájukban töredéke annak, amit Európában produkálnak.
d, Ha érveinkkel találkoznak, meg sem próbálják őket cáfolni, ez ugyanis eszmecserét jelentene, ami halálos a rögeszme képviselői számára. Módszerük: Nem válaszolni a rögeszmét megkérdőjelező állításokra, nem vitába bocsátkozni, viszont a potenciális ellenfelet sértegetni, megalázni.
Pont, ennyi.
Új a narratívában, hogy a rögeszmés gépezet fölfedezte a mezőgazdaságot, mint az ÜHG kibocsátásért felelős fontos szektort. Hivatkozással a klímarögeszmére a gazdálkodók gyötrésében és sanyargatásában eddig Kanada és Hollandia jár élen, Csak idő kérdése, hogy mikor gyűrűzik be ez is hozzánk.
Felerősödtek továbbá a hangok, melyek szerint a globális éghajlatváltozás miatti klímakatasztrófák elsősorban a fejlődő országokat sújtják, és ezért a rögeszmés tömbnek kell fizetnie. Hogy a normális időjárással, a CO2-kibocsátástól független klímaváltozással összefüggésbe hozható természeti katasztrófákat hogyan lehet megkülönböztetni az antropogén CO2-kibocsátás miatt bekövetkező katasztrófáktól? Senkit nem érdekel.
Amíg a vérszívó gépezet talál balekokat, akik hajlandók életterük, életük elpusztítására, a jövő generációk megszületésének mesterséges megakadályozására, tehát a saját nép, ország, nemzet föláldozására a klíma megmentésének oltárán, addig menni fog és hatásos lesz a katasztrófa szuggerálása. Mindezt évszázadokkal ezelőtt megfogalmazta már a magyar nép a „Vert visz veretlent” c. népmesében.
De térjünk vissza a COP27-hez, illetve a valóban fontos kérdésekhez.
Mi szerepelt az étlapon? Szöcske, sáska pirítva, lárva, pondró, féreg falevébe göngyölve ízlésesen megsütve, sült csótány?
Nem egészen.

A másokat koplalásra és féregevésre biztató klíma-farizeusok olyan finomságokat kényeztették globalista gyomrukat, mint az Angus marhahús medál sült burgonyával 100 dolláros áron, vagy egy krémes lazac-csemege amiből egy kis adag 40 dollár , miután elfogyasztottak egy 50 dolláros tengergyümölcse tálat is előételként. Nem, nem akadt a torkukon, hiszen saját globalista önmagukat nyilván felsőbbrendűnek , kiválasztottnak vélik, miközben a kukac és csótányevést szorgalmazzák a kamu klíma-krízisre hivatkozva a népeknek.
Azok a küldöttek, akik vacsora utáni italra vágytak, 50 dolláros (43 GBP) korlátlan italcsomagban részesültek egy órán keresztül, ez sört, valamint vörös- és fehérborokat tartalmazott. Az édesebb szájúak pedig akár 125 dollárt is fizettek a luxus édességekért és menő koktélokért. Közben biztos nagyon aggódtak amiatt, hogy ezzel állítólag végveszélybe sodorják a Föld klímáját…Ez a menü furcsa ellentétben áll a csúcstalálkozó témáival, ahol a klímaváltozás aktivistái továbbra is felszólítják a világot, hogy az emberiség csökkentse a hús- és halfogyasztást a bolygó megmentése érdekében, miközben a tavalyi glasgow-i COP26-on Nagy-Britannia tudományos főtanácsadója, Sir Patrick Vallance felhívást intézett az emberekhez, hogy módosítsák húsfogyasztási szokásaikat. Tette ezt miután betolta a drága marhasültet és a tengeri ketyerékből összeállított méregdrága előételt.
Íme kis betekintés a klíma-farizeusoknak felszolgált menü étlapjáról. Semmi csótány, semmi kukac. Vajon hogy ment le a torkukon a sok méregdrága húsétel, miközben a bolygó miatt aggódva kukacevésre biztatják az embereket???

A keretes rész forrása: Méregdrága húsételeket zabáltak a klíma-farizeusok az egyiptomi klímacsúcson, miközben a kamu klíma-krízisre hivatkozva kukacevésre biztatták a Föld embereit aljas és álszent felszólalásaikban (substack.com)

A klímarettegést szuggerálók étlapján ezek szerepelnek:

 

 


Nekünk pedig ezeket szánják:

 

 

A klímarettegést erősítők a tengeri finomságok és a vörös marhahús között nem felejtik el ecsetelni, milyen fontos a vörös húsok száműzése az emberiség étrendjéből:

Számos, mintegy 2111 rovarfajt tartanak ehetőnek. Magas a fehérjetartalmuk és zsírtartalmuk alacsonyabb.  Kalóriában, tiaminban, riboflavinban, vasban, ásványi anyagokban gazdagok, amelyek tökéletesen helyettesítik a hagyományos marhahúst.

Ezenkívül a rovarok rendkívüli potenciállal rendelkeznek az élelmiszer-konverziós arányban (a takarmány tömege a hús tömegére vonatkoztatva). A tücsöknek például 2 kg-nál kevesebb takarmányra van szüksége 1 kg hús előállításához, és 80%-a ehető, míg a marhahúsnak 8 kg takarmányra van szüksége ugyanannyi hús előállításához, és csak 40%-a ehető.

A rovarok által kibocsátott ÜHG-ok mennyisége jóval alacsonyabb, mint a hagyományos állatállományé. Egy tanulmány a rovarok és az állatállomány által kibocsátott gázokat súly és tömeg alapján hasonlította össze. A figyelemre méltó tanulmány azt mutatja, hogy a rovarok 80-szor kevesebb metánt bocsátanak ki, mint a szarvasmarhák. Sőt, a tücskök 8-12-szer kevesebb ammóniát termelnek, mint a sertések. Valójában csak a csótány, a termeszek és a szkarabeusz bogarak termelnek metánt, a rovarok többsége egyáltalán nem termel metánt.

Sőt, a rovarok sokkal hatékonyabban használják fel az erőforrásokat. Becslések szerint egy kg hús előállításához 10-szer több növényi tápanyagra van szükség, mint egy kg rovar biomassza előállításához. Egy tanulmány például megállapította, hogy a szöcskehús előállításához jóval kevesebb vízre van szükség, mint ugyanannyi marhahús előállításához. A rovarok jól tenyészthetők, hajlamosak nagyon gyorsan növekedni, és alacsony a helyigényük is.

Az entomofágia (rovarok fogyasztása) valójában egy régi hagyomány, a világ nemzetének mintegy 80% -át feljegyzik, hogy rovarokat eszik. A rovar alapú receptekből a világ számos részén kedvelt ételekeket készítenek, de a nyugatiak többsége még mindig „jajveszékel” a rovarok fogyasztásának gondolatán. Mivel azonban a hús iránti kereslet az egekbe szökő ütemben nő, az entomofágia egyszerűen elkerülhetetlen. És ismétlem, a rovarok fogyasztásának gondolata dicséretes a bolygón, ahol az erőforrások megőrzése meglehetősen fontos kérdés, és a globális felmelegedés riasztó probléma.

Keretes rész: különböző, a rovarok fogyasztását propagáló tanulmányokból a https://wattsupwiththat.com/ idézésében.

Nem volna teljes a kép, ha nem térnénk ki az egyházak dicstelen szerepére, amit a szervezők eljátszattak velük, ők pedig partnerek voltak ebben a színjátékban.
Úgy a zsidó vallásban, mint a különböző keresztény felekezeteknél központi szerepe van a Tízparancsolat átnyújtásának a választott nép számára. Mint tudjuk a Bibliából, a választott nép nem mehetett föl a Sínai-hegyre, még a papok sem, ez egyedül Mózesnek és Áronnak volt megengedve. Nos, Sharm-el-Sheik-ben eljátszatják a szerencsétlen vallási vezetőkkel, hogy kivonulnak a (feltételezett) Sínai-hegyre, és ott egy vallások közötti klímarendezvény keretében a Tízparancsolat karikatúrájaként kihirdetik a klímaigazságosság és klíma-bűnbánat tíz egyetemes alapelvét.
Ezek idézésétől inkább megkímélem magamat és az olvasókat, akit érdekel, itt megtalálhatja.
Sajnálatos, hogy a vallási vezetők partnerek ebben a komédiában. Nem várjuk el tőlük, hogy pontos fizikai, meteorológiai ismeretekkel rendelkezzenek. De – Szent Pál apostol tanítását követve [1] – kötelességük volna mindkét oldal téziseit megvizsgálni, avval együtt, hogy milyen céljai vannak valójában a klímarögeszmét erőltető lobbinak.
A média elhallgatja, a sok bohóc, képmutató és rögeszmés ott volt ugyan, de hiányzott két ország államfője, a kínai Xi Jinping, és az indiai Narendra Modi miniszterelnök.
A BBC jelentése szerint egyedül Kína CO2-emissziója meghaladja a fejlett nyugati világ kibocsátását.

https://www.bbc.com/news/world-asia-57018837

Kína energiatermelésében a szén aránya 57 %-os, és esze ágában sincs ezt egyéb energiatermelési módokkal, főleg nem a megújulókkal történő bohóckodással helyettesíteni. Ellenkezőleg, további szénerőművek építése van folyamatban.
Kína és India együttesen a világ karbonkibocsátásának egyharmadát teszik ki, úgy hogy a világ karbonkibocsátásának 0,12 %-áért felelős Magyarország fölszámolja-e gazdaságát vagy nem, nem oszt és nem szoroz a Föld éghajlatának megmentésében.
Figyelem: A bohózat itt fordul át kabaréba:
Kína legfőbb klímamegbízottja arra szólította fel a gazdagabb nemzeteket, hogy adjanak pénzt a szegényebb nemzeteknek, hogy segítsenek nekik felépülni a klímaváltozás okozta „veszteségekből és károkból”.
India azt üzente a gazdag nemzeteknek, hogy teljesítsék ígéreteiket, hogy dollármilliárdokat adnak az olyan fejlődő országok megsegítésére, mint India, az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.
https://dailycaller.com/2022/11/07/worlds-top-co2-emitters-snubbing-uns-climate-summit

Kívánok jó klímaszorongást honfitársaimnak, nekem nevetni volna kedvem, ha nem volna olyan siralmas az egész.

2022. november
Király József
okl. vegyészmérnök

[1]Vizsgáljatok meg mindent, a jót tartsátok meg. (1Tessz 5,21)

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
Reális Zöldek Klub
társadalmi szervezet részére juttatott támogatásával 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámunk:
11702036-20584151 (OTP)
A Fővárosi Bíróság végzése a társadalmi szervezet nyilvántartásba vételéről itt található.
Print Friendly, PDF & Email