COP27: Pénzt! Még több pénzt! – mondta a kisgömböc

Jo Nova[1] írásának eredeti címe: Az ENSZ képzelet szülte éghajlati károkra hivatkozva akarja a Nyugatot megadóztatni.
Bár a COP27-nek semmi más dolga nem volt, mint 40 ezer ember egyhetes bulizásáról gondoskodni, sikerült a szokásos PR „győzelmet” prezentálni a nagy médiaszínpadokon. A záródokumentum ezt történelmi áttörésnek nevezi, valójában azonban ez csak egy kívánságlista az érdekeltek jövőbeli vágyálmaihoz. Saját szóhasználatukkal élve ez egy „ütemterv a jövőbeli döntéshozatalhoz”, ami azt jelenti, hogy még nem hoztak döntéseket. Senki nem tudja, hogy ki fog fizetni, ki kapja meg a pénzt, mekkora lesz a pénz, vagy mire is lesz az elkölthető. Annyit mondhatnak csupán, hogy újra találkoznak, hogy ezt kitalálják.

Amit csináltak, az nem volt más, mint a globalista megvesztegetés új kategóriája

Hogyan is fogalmaz a Reuters?

  • „… A megállapodás szövege nyitva hagy számos kulcsfontosságú részletet, amelyeket jövőre és azt követően kell kidolgozni, beleértve azt is, hogy ki járulna hozzá az alaphoz, és ki részesülne a támogatásban.”
  • Arról azonban még nincs megállapodás, hogy mi számítson az éghajlatváltozás által okozott „veszteségnek és kárnak.” – Ide számíthatna a sérült infrastruktúra és anyagi javak, valamint a nehezebben értékelhető természeti ökoszisztémákat vagy kulturális javakat.
  • Egy 55 veszélyeztetett ország által készített jelentés becslése szerint az elmúlt két évtizedben az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó összesített veszteségeik összesen 525 milliárd dollárt tettek ki, ami a közös GDP-jük 20%-ának felel meg. Egyes kutatások azt sugallják, hogy 2030-ra az ilyen veszteségek elérhetik az évi 580 milliárd dollárt.

Tehát még a túlzások ellenére is – ötvenöt országgal és húsz évnyi visszaköveteléssel – az összesítés mindössze évi 26 millió kártérítést jelent?

A „Loss and damages” egy olyan terv, amely megadóztatja a Nyugatot a szomáliai rossz időjárás vagy az uruguayi fagy miatt

Ha ebből valaha is lesz valami, akkor a nyugati nemzetek egyszerűen átcsoportosítják a pénzt a „külföldi segélyek” kosaraiból, és az ENSZ klíma-jóvátételi kosarába, hogy az még kevésbé legyen hatékony a világ szegényei számára. A segélyek a harmadik világ korrupt embereit fogják hizlalni, de jó soron tartja az ostoba ENSZ hivatalnokokat. is. A hátul kullogó nemzeteket nem fogják arra ösztönözni, hogy falakat építsenek a tengerparton, az erózió megállítására, vagy tegyenek valamit a tűzmegelőzés érdekében – mert minél rosszabb a katasztrófa, annál több pénzt kérhetnek „veszteség” kompenzálására. Így a harmadik világ kormányai kevésbé lesznek felelősek saját inkompetenciájukért, amikor a Nyugatra hárítják a felelősséget, de jobban függnek majd az ENSZ-től, mint a kitartott a futtatójától.

Mindent egybevetve, ez a lopakodó kommunizmus győzelme lesz, de mindenki másnak veszteség. Ez egy másik út az Egy világkormányhoz.

Köszönet a Nyugatnak az összes eddigi CO2-kibocsátásért. Lehet ajándéknak tekinteni…

A világ többi része nem tartozik semmivel sem Nyugatnak a képzeletbeli „klímakárokért”. A CO2 milliárdos nettó haszon. Növelte a terméshozamot és a növények növekedését, és segített a világ élelmezésében, megnövelte az erdőket, dúsabb lett a mangrove és csökkent az elsivatagosodás (Goklany, 2015). A világon 18 millió négyzetkilométerrel több növényzet található. (Zaichun, 2016). Ha a hőmérséklet két fokkal emelkedik, és a CO2 eléri a 700 ppm-et, a becslések szerint a kukorica 25% -kal gyorsabban nő, a szójabab pedig 31% -kal fog növekedni. (Qiao és mtsai 2019)

C3 növény és C4 gyomnövény széndioxid-trágyázottsága (ppm-ben, vízszintes tengelyek) Forrás: von Caemmerer et al. (2012).

Égessük el az olajat és tápláljuk a világot.

A 700 csendes-óceáni és indiai-óceáni szigetet vizsgálva tízből közel kilenc növekszik, míg egy zsugorodik (Duvat, 2018), és a zsugorodó 11% olyan kicsi, hogy nincs emberi lakosa. Nulla. Tehát ne fizessünk senkinek semmit a tengerszint emelkedéséért, esetleg mérlegeljük, hogy számlát küldünk az érintett államoknak a növekményért.

Mi mindent tett érted a Nyugat?

Úgy tűnik, hogy a harmadik világ elégedett az autókkal, teherautókkal, villamos energiával, antibiotikumokkal, gázzal és repülőgépekkel. Becsülik a műtrágyát, a műszálas textíliát, a betont, az aszfaltozott utakat és az okostelefonokat. A múltbeli sértések és érdemek felhánytorgatását mindkét fél eljátszhatja.

Ahogy Jacob Rees-Mogg mondja:

„Nincs helye a jóvátételnek. Az ipari forradalomban betöltött vezető szerepünk jólétet hozott a világnak, a várható élettartam növekedéséhez és jobb életkörülményekhez vezetett.”

A CO2 nettó hasznot jelent a földi élet számára, ahogyan a Nyugat is.

A CO2 növekedésével Afrika népessége a száz évvel ezelőtti 155 millióról mára másfél milliárdra nőtt. Egymilliárd afrikaival több él…

A CO2 nettó előny a földi élet számára, és ezt a Nyugat hozta el.

HIVATKOZÁSOK
Duvat, V. K. E. (2018). Az atollszigetek síkformájának változásainak globális értékelése az elmúlt évtizedekben. Wiley Interdisciplinary Reviews: Climate Change, e557. doi:10.1002/wcc.557.

Goklany, Indur (2015) Szén-dioxid, A jó hír, GWPF

Qiao, Y et al (2019) A megnövekedett CO2 és hőmérséklet növeli a szemek olajkoncentrációját, de a szemtermésre gyakorolt hatásuk különbözik a mérsékelt égövi régióban termesztett szójabab és kukorica esetében. Science of The Total Environment, Volume 666, 20 May 2019, Pages 405-413

Zaichun Zhu, et al (2016) Greening of the Earth and its drivers, Nature Climate Change, Letter, doi:10.1038/nclimate3004

https://ourworldindata.org/grapher/world-population-by-region-with-projections?time=1000..2019

https://ourworldindata.org/grapher/cumulative-co-emissions

(Ha a humán fejlettségi index alapján az első 39 ország* fizet, akkor a költség 1,1 milliárd ember között oszlik meg. Miért kell megállni 39 országnál? A 40. ország Szaúd-Arábia volt, és gondolom, ők egy centet sem fognak fizetni.)

2022. november
Az itt megjelent cikket fordította:
Király József
okl. vegyészmérnök

[1] Jo Nova ausztráliai tudományos műsorvezető, korábbi TV-műsorvezető, a The Skeptic’s Handbook szerzője (több mint 200 000 példányban terjesztve, 15 nyelven elérhető).

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
Reális Zöldek Klub
társadalmi szervezet részére juttatott támogatásával 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámunk:
11702036-20584151 (OTP)
A Fővárosi Bíróság végzése a társadalmi szervezet nyilvántartásba vételéről itt található.
Print Friendly, PDF & Email