Grétácska tévedett, a Grétácskát csőbe húzó tudós tévedett…

És? Levonják a konzekvenciát? Hamut szórnak fejükre? Revideálják klímahisztériás nézeteiket? Bocsánatot kérnek a nyugati világ polgáraitól, hogy ostobaságaikkal gigantikus éghajlat-megmentési kiadásokba kényszerítették őket? A magyar média, az elkötelezett éghajlatvédő politikusok, „tudósok” fognak csak egy szót is szentelni az eseménynek? Áder János Kék Bolygó alapítványa, amely az adófizetőktől kapott milliárdokkal gazdálkodik, visszaad valamennyit az adófizetőknek?

A kérdésekben már ott van a válasz: NEM. Amiből egyenesen következik, itt nem tudományról, felelős közgondolkodásról, objektív tájékoztatásról van szó, hanem egy szektás rögeszméről, „ha belepusztul is országunk, megvédjük az éghajlatot”, a tudóst játszó személyeknél pedig vásárolt elismerésről, júdáspénzről szól a történet. És hogy a médiavállalkozások is a hisztériát támogatják, ugyancsak közismert.

Grétácska és a tudóst mímelő sarlatánok tévedésében egyébként semmi rendkívüli nincs. Mindig tévednek. De ahogy a Jehova tanúi a prognosztizált, de nem bekövetkezett világvége után ahelyett, hogy levonnák a konzekvenciát, és hátat fordítanának a megbukott dogmának, újabb világvége-dátumot tűznek ki, úgy a klímaszektások is napirendre térnek a sokadik felsült prognózis fölött, és új dátummal folytatják a riogatást. Az értelmesebbje a sok felsült klímaprognózis után most már óvatos, és 2100-zal riogat: 80 év múlva mind meghalunk, ha nem tesszük tönkre gazdaságunkat, nem fogadunk el a nyugati világban egy kőkorszaki-feudális WEF-NWO világrendet, ahol nem lesz személyautó, mindenki egyenlő lesz a tekintetben, hogy semmije nem lesz, talán esetleg egy 40 oldalas oltási igazolványa, a javakat pedig a kiváltságosak fogják birtokolni. A gépezet ugyan rendre hozzáteszi még, hogy az általános nincstelenséggel egy boldog állapot jár együtt, de talán ezt be lehet mesélni a naiv nyugati fiataloknak, nekünk itt Kelet-Európában nem. Ennyi haszna volt a 45 éves kommunizmusnak.

Hírértéke egyébként annak volna, ha egy rögeszmés levonná a konzekvenciát, és beismerné tévedését, dehát úgy a „tudósok”, mint Grétácska tovább folytatják pánikkeltésüket, és úgy tesznek, mintha nem sültek volna fel pánikkeltésükkel öt évvel ezelőtt. Illetve nemcsak öt évvel ezelőtt, hanem mindig. Amióta van klímariogatás, azóta vannak felsült prognózisok. Soha helyes klímamodell még nem született, soha pánikkeltő prognózis még nem teljesült, és ha már elértük a jelzett időpontot, az összes riogató prognózis hibásnak bizonyult.[1] Ami arra utal, senki az égvilágon nem hisz a klímarögeszmében, ezt mindenki csak megjátssza, tetteti, továbbá, hogy ezeknek a személyeknek egészzen mások a mozgatórugóik, nevezetesen a nyugati társadalmak lerombolása.

A tudós, akire az iskolakerülő debil Greta Thunberg annak idején a Twitteren utalt, a most 79 éves James Anderson, a Harvard Egyetem légköri kémia professzora. Szerinte a jelenlegi klímaváltozás visszavetné a Földet az eocén korszakba, amely 33 millió évvel Krisztus előtt kezdődött, és amelyben egyik póluson sem volt jég. Ezt állította Anderson azóta letörölt cikkében, amelyet a svéd klímaikon akkoriban a Twitteren terjesztett. Ebben Anderson az emberiség kihalására figyelmeztetett, ha nem akadályozzuk meg a klímaváltozást. „Az emberiség azonnali kőkorszaki üzemmódra való átállása, a szén-dioxid-szennyezés drasztikus csökkentése és a napfénynek a Föld pólusairól való visszaverésére irányuló új erőfeszítések nélkül a kilábalás szinte lehetetlen” – jelentette ki a hisztérikus Anderson. „Annak az esélye, hogy 2022 után maradandó jég legyen az Északi-sarkvidéken, nulla”.
Végzetes tévedés, mint most kiderült. Még mindig életben vagyunk!

A prognózisok szerint töretlenül növekszik a fosszilis energiahordozók felhasználása. Mégha arányuk csökken is, az ún. megújulóké pedig növekszik, a növekedés abszolút értékben letagadhatatlan. Az éghajlat köszöni, jól van. Az ábra forrása: Researchgate.

Az olyan vészmadaraknak azonban, mint Anderson és társai, sikerült egy egész generációnyi agymosott fiatalt hadrendbe állítaniuk, akik részben félelemből, részben némi órabérért kimennek az utcára, pusztítanak, törnek-zúznak, blokkolják a közlekedést, még olyan áron is, hogy balesetben súlyosan sérült személyek nem jutnak el a kórházba, és emiatt meghalnak. Hogy igazából ezek az agymosott fiatalok sem hisznek saját rögeszméjükben, mutatja a két – milliárdosok által szponzorált – fiatal esete, akik a bírósági idézésre történő megjelenés helyett Indonéziába repültek. Az idézést azért kapták, mert akciójukkal akadályozták a közúti forgalmat.

És hogy mi a szponzoráló milliárdosok célja a német, illetve európai gazdaság tönkretételével? Hát biztos nem az, hogy lemondjanak vagyonukról.

[1] Írásaink a felsült prognózisokról:
Újévi kvízjátékunk billenőpontokról, ökológiai lábnyomokról (megoldásokkal frissítve)

Klímaprognózisok öt évtizeden át = baklövések, melléfogások, alaptalan pánikkeltés öt évtizeden át

2023. március
Közzéteszi:
Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
részünkre nyújtott támogatással 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámom: – Király József –
10205000-12199224-00000000 (K&H)
A közleményben kérjük megadni: klímarealista.

 

Print Friendly, PDF & Email