Kik finanszírozzák a klímarögeszmés mozgalmakat?

A nyugat-európai klímarögeszmés mozgalmak legkiábrándítóbb velejárója, hogy rendszeresen ülnek le fizetett klímaterroristák az autópályára, óriási káoszt, torlódásokat okozva. Honlapunkon már megemlítettük, a kis klímaterroristák maguk sem hisznek rögeszméjükben, jól mutatja ezt a két fiatal esete, akik a társadalom bosszantásának jól elvégzett munkája után Indonéziába repülve pihenték ki fáradalmaikat. Ők ugyan azt állítják, hogy odaragasztják magukat az aszfalthoz, dehát ez szimpla ostobaság, amikor véget vetnek akciójuknak, egyszerűen fölállnak és elmennek. Ezt a szóhasználatot a sajtó is átveszi, bemutatva evvel szimpátiáját a társadalmat ilyen módon is tönkretevő erők mellett. A sajtó mellett a politika is csaknem 100 %-ban a kis klímaterroristák mellé áll, az „ejnye-ejnye, lehet, hogy nem a legjobbak módszereik, de szándékaik nemesek” felmentés üzenetét küldve a társadalom felé. A legszembetűnőbb ezeknek az államilag támogatott terroristáknak a garázdálkodása – hogy is lehetne másképp – Németországban. Akcióik egy berlini mentőautó  akadályozásával egyszer már okozhattak halálesetet (nem volt egyértelmű, hogy egyébként nem halt volna meg a páciens), május 11-én viszont már kétségtelen: Bécsben a beteg halálát a klímaterroristák akciója okozta a sajtó és a politika tétlensége, szemhunyorgatása mellett. Egy dolgozni induló gazdálkodót pedig 2000,- €-ra büntetett a német bíróság, amiért merte finoman, sérülés-okozás nélkül félrehúzni a kis klímaterroristát.

Vannak-e még a klímaterroristáknak támogatóik a média és a politika mellett?

Honlapunkon egyszer már beszámoltunk róla, milyen csatornákon kap támogatást az Extinction Rebellion nevű brit terrorszervezet.

Nézzük meg most, kik még a klímarögeszme filantrópoknak – jótevőknek – nevezett támogatói.

Miután egyre nyilvánvalóbbak a nepotizmus és klánstruktúrák a Zöldek vezette német Gazdasági Minisztériumban, láthatóvá váltak az állítólagos klímavédők megdöbbentő összefonódásai is a pénzügyi kapitalistákkal, milliárdos alapokkal és alapítványokkal. Egyre világosabbá válik: a „klímavédelem” nem a természetet, hanem csak a felső tízezer érdekeit szolgálja.

Ki a leggazdagabb klímamilliárdos? Elon Musk – több mint 200 milliárd dolláros vagyonának nagy részét a CO2 kvóták értékesítésével kereste, amelynek nagy részét a német autóipar fizette. Al Gore, aki Greta Thunberg egyfajta előfutára volt a kétezres években, ehhez képest szinte ministránsfiú – mindössze 300 millió klímarögeszme-jövedelme volt.

De ez a kettő csak a jéghegy csúcsa – a „világ legerősebb zöld befektetője”, Hal Harvey. Az amerikai ökolobbisták demokratikus legitimáció nélkül határozzák meg Európa gazdaságpolitikáját. A milliárdos pénzügyi zsonglőrök kritikája mostanra a liberális-konzervatív tömegmédiát is elérte, mint például a BILD és a Welt. A Welt szerzője, Axel Bojanowski nemrég egy remek cikkben elemezte az elitista környezetvédők motivációit (A környezetvédelmi mozgalom hosszú harca a nép ellen): A régi burzsoá elitek a háború utáni időszak tömeges jólétét a polgárok elszegényítésével próbálják visszahozni, hogy újra élvezzék vagyonukat – Jancsi és Juliska nélkül egyszerűen szórakoztatóbb autót vezetni és hosszútávon repülni.

A német Bundestagban hangzott el:

„Amint megkarcolod a zöld lakkot: Milliárdosok, milliárdosok, milliárdosok, milliárdosok”.

Az alábbi szöveg az interneten terjed:

Íme néhány milliárdos és kapcsolataik, akikre érdemes odafigyelni:

 • Hal Harvey és az Európai Klíma Alapítvány: „A világ legbefolyásosabb zöldjének” (Time) tartott Harvey a Rockefeller Alapítvány és a Pew Charitable Trust megbízásából építette fel az „Energia Alapítványt”. (A Rockefellerekről és Joseph Newton Pew-ről van szó, akik elképzelhetetlen vagyonokat szereztek a fosszilis energiákból).
  A világ legerősebb zöldje nagyon jó kapcsolatban áll a világ fosszilis milliárdosaival.
 • Az European Climate Foundation (Európai Éghajlatvédelmi Alapítvány) többek között a következő alapítványoktól kap támogatást:
 • – Bloomberg Philanthropies
 • – Rockefeller Brothers Fund
 • – The Children’s Investment Fund Foundation (befektetési alap, 36 milliárd dollárnyi vagyont kezel, korábban a Deutsche Börse legnagyobb részvényese volt, annak idején Friedrich Merz korábbi Blackrock-menedzser, német, konzervatívnak nevezett politikus volt tanácsadójuk).
 • The William and Flora Hewlett Foundation (a HP PC-gyártó, de a vállalattól független)
 • Oak Foundation (Alan Parker, brit üzletember, 2,3 milliárd dolláros vagyonnal)
 • IKEA
 • Mercator Alapítvány (Schmidt-Ruthenbeck család, Metro AG)

Támogatók és támogatottak

Amit a Mercator Alapítványról tudni kell: Az Európai Klíma Alapítvány a Mercator Alapítvánnyal közösen alapította az „Agora Energiewende (energiafordulat)” lobbiszervezetet, amelyet már mindenkinek ismernie kellene, mert a német kormány egyik legfőbb súgója energiapolitikai kérdésekben.

USA milliárdos támogatás, német Zöldek irányította gazdaságpusztítás.

92 évesen az ismert befektető-legenda, Warren Buffet is letette a voksot:

Warren Buffett „háborús stratégiával” akarja keresztülvinni a zöld forradalmat – írja a Focus.

Ez csak egy részlet, és mindezek a nevek folyamatosan felbukkannak más ismert klímaszervezetekkel kapcsolatban. Az Extinction Rebellion például a Children’s Investment Fund Foundationtől is kapott pénzt, de a Climate Emergency Fundtól is, amely mögött a milliárdos Aileen Getty áll, akinek családja – három találgatás – az olajból csinált pénzt.

Egy másik példa a Bloomberg, amely szintén pénzt ad a „ONE kampány” nevű lobbiszervezetnek, ami igazi lakoma egy oknyomozó újságírónak.

Íme egy részlet a ONE kampány támogatóiról:

 • Bill és Melinda Gates Alapítvány,
 • Nyílt Társadalom Alapítvány,
 • Rockefeller Alapítvány,
 • Ford Alapítvány,
 • Aliko Dangote Alapítvány (Afrika leggazdagabb embere) vagy a
 • Coca-Cola.
 • A „RED Campaign” a ONE egyik alosztálya, többek között a Bank of America, a Google és a Merck gyógyszeripari óriáscégtől kap támogatást.

A ONE különböző országokban úgynevezett nagyköveteket támogat és népszerűsít, akik megosztják és terjesztik a programjukat. A Die Welt 2020-ban a „jótékonykodók káderének” nevezte. Németország egyik ilyen nagykövete egy bizonyos Luisa Neubauer (Német milliárdos csemete, Dr. Thunberg epigonja).

Ha már Gatesnél, Sorosnál és Rockefellernél tartunk, természetesen a WEF-hez való kapcsolódás sem áll távol.

És köztudott az is, hogy Greta Thunberget profi befektetők építették föl azzá, ami lett.

Ők is ott ügyködnek.

Összegezve: e milliárdosok nélkül a klímamozgalom egyszerűen nem lenne releváns, és nem számolnának be mindenről, amit tesznek. Arra sem lenne forrásuk, hogy több tucat főállású aktivistát és kampányt finanszírozzanak.

Ennyit a hamis hírről, hogy a klímarealistákat a fosszilis lobbi támogatja.

Forrás:

Finanzkapitalistische Basis des Klima-Aktivismus wird immer deutlicher

2023. május
Közzéteszi:
Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
részünkre nyújtott támogatással 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámom: – Király József –
10205000-12199224-00000000 (K&H)
A közleményben kérjük megadni: klímarealista.

 

Print Friendly, PDF & Email