Offenzívában a klímapánikkeltők I.

Nem azért nem szerettem a Kádár-rendszer kommunistáit, mert kommunisták voltak, hanem mert hülyének nézték az embert.

 

 

 

 

Mivel nyolc éve nem emelkedik Földünk átlaghőmérséklete, a több évtizedes emelkedés minden pánikkeltő prognózissal ellentétben nem ad okot aggodalomra, mivel csak néhány tized fokos nagyságrendű, ráadásul az idei tavaszon világszerte dőlnek meg a hidegrekordok, a pánikkeltő gépezet fejveszetten próbálkozik a lehetetlennel, azaz annak elhitetésével, hogy küszöbön áll bolygónk hőhalála.

2000 június 5-én Szalóczy Zsolt fizikus, a Synergon Informatikai RT alapító vezérigazgatója Gábor Dénes díjat kapott a fényvezető szálas technológia meghonosításában, a hazai kommunikációs technológia elterjesztésében, az integrált adat- és hangátviteli hálózatok megvalósításában, a világszínvonalú technológiai know-how hasznosítására alkalmas és versenyképes szervezet létrehozásában és működtetésében, a magyar szakemberek nemzetközi tekintélyének növelésében vállalt meghatározó szerepéért, az innovációs technológia transzfert elősegítő kiemelkedő szervező és irányító munkájáért. Októberben viszont már előzetes letartóztatásba helyezték a cég nagystílű adócsalásáért, nevezetesen fiktív számlák befogadásáért. 2003-ban öt évre elítélték, de közben történt más is a részvénytársaságban:

2001. június 14-én Somogy megyében lezuhant az a Cessna 210-es repülőgép, amelyen a Synergon akkori vezetői, Gyurós Tibor elnök-vezérigazgató, Lakatos Levente vezérigazgató-helyettes, valamint Felkai András és Völgyes Iván a társaság igazgatóságának tagjai utaztak. A balesetet senki nem élte túl. Az első hírek szerint a gép jobb szárnya felrobbant, a hivatalos verzió már a rossz időjárást nevezi meg a baleset okaként. Nos, ha egy cég a Gyurcsány- majd Bajnai kormányok idején zsinórban nyeri el az állami pályázatokat száz milliós, milliárdos nagyságrendben, akkor nem kell talán nagy képzelőerő ahhoz, hogy valakik más valakiknek állhattak útjában, és így rendezték el a vitás kérdést. Abban az időben folyt a harc a piacok felosztásáért, és ezt nem mindig törvényes eszközökkel vívták.

Szalóczy 2017-ben az EU Solar napelemes kiserőmű projektet reklámozza. 2019-ben pedig főállású, megélhetési klímapánikkeltőként találkozhatunk vele, a Cassee Klímaadaptációs Tanácsadó Zrt. alapító vezérigazgatójaként. E sorok írójának sanda feltételezése, hogy nem magánszemélyek, kisvállalkozások rendelnek klímaadaptációs tanácsadást Szalóczytól.

2023. március 27-én a 24.hu adott lehetőséget Szalóczynak, hogy keltse a klímapánikot. Mai írásunkban ezt elemezzük, de megjegyezzük, hogy – nyilván egy kívülről irányított offenzíva részeként – Szalóczy megoszthatta gondolatait az országgal a hirstart.hu, boon.hu, a reddit.com magyar nyelvű oldalán és a tilos.hu honlapokon is. A Szalóczyval folytatott beszélgetés itt érhető el:

„Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben” | 24.hu

Szalóczy beszélgető (alákérdező) partnere Balavány György. Az alábbiakban megjegyzéseket fűzünk a beszélgetéshez.

A cím egy olyan gigantikus méretű katasztrófát sugall, amelyben sem Szalóczy, sem Balavány nem hisz. Mire szolgál akkor? Az olvasók sokkolására? Bűntudat keltésére? Hogy lemondjunk az utódnemzésről? Hogy türelemmel viseljük, hogy kormányunk nyakló nélkül töltögesse a százmilliárdokat az éghajlat megmentése címkéjű feneketlen hordóba? Amely kérdésben az ellenzék nemhogy egyetért a kormánnyal, de még azon túl is pusztítaná a gazdaságot az éghajlat megmentésnek ürügyén?

Ráadásul el kell olvasni néhány sort ahhoz, hogy megtudjuk: Mindezt a kijelentést 2018-ban tette a Szalóczy által idézett tanulmány szerzője, Jem Bendell, a legnagyobb klímaképmutatók díj jelöltje 2019-ben. A professzor ugyanis lelkes támogatója az Extinction Rebellion nevű kommunista terrorszervezetnek, mindamellett rendszeresen repül Bali szigetére, és nem vitorláshajóval haknizik, mit Dr. Thunberg. Ne tévesszen meg bennünket, hogy az Extinction Rebellion éghajlatvédő szervezetet mímel, honlapunkon találunk róla háttér-információkat. Bendell tipikus példája a másokat klímahisztériába, depresszióba hajszoló személyeknek, ő maga pedig valószínűleg mosolyog rajtuk, és esze ágában sincs pánikba esni. Ez a fajta viselkedés vezetett a „Népek temploma” szekta megsemmisüléséhez (Guayana, 1978), amikoris Jim Jones szektavezér az öngyilkosságot ajánlotta a tagoknak, ő maga pedig menekülni próbált.

Az alábbiakban idézünk néhány sort a cikkből, és ehhez hozzáfűzzük

kommentárunkat.

Szalóczy: Nem tudom, hány évünk van hátra.
Szalóczy
: Szerintem bekövetkezhet az összeomlás egy-két éven belül is, de lehet, hogy még húsz évig is elhúzzuk ezt a dolgot. Hogy sokkal tovább tartana, azt nem hiszem.
Szalóczy: Már van összeomlás.
Szalóczy: Ellenben, amikor az összeomlás bekövetkezik…

Fantasztikus ez a szabatos stílus.

Ami pedig az összeomlást illeti: A Római Klub nevű szélhámosok társasága 1972-ben elég meggyőzően bizonyította, hogy a kőolajkészletek kedvezőtlen forgatókönyv megvalósulása esetén 1992-ben, kedvezőbb esetben 2003-ban kimerülnek. Ehhez képest emelkedett a kőolaj-kitermelés, és természetesen az ára is.

Közgazdasági alapvetés: ha a rendelkezésre álló készletek egy nyersanyagból a kimerülés jeleit kezdik mutatni, gazdasági törvényszerűség, hogy annak ára elkezd emelkedni. Ennek két következménye van:
1, Ez csökkenti a keresletet iránta,
2, Megnöveli az igényt alternatív, helyettes anyagok, technológiák kifejlesztésére.

Tehát nem lesz egy látványos összeomlás.

Szalóczy: a globális felmelegedés olyan gyors folyamattá is válhat, amelyben néhány évtized alatt bekövetkezhet 4-5 fokos további melegedés, és ha ez megtörténik, az totális katasztrófát jelent az emberiség számára. Ez az ún. „runaway global warming”, amelyet a sarki jégmezők teljes elolvadása, a permafroszt területekből felszabaduló metán és egyéb tényezők egymást erősítő hatásai válthatnak ki. Még egyszer: nem azt állítom, hogy ez lesz, azt viszont hangsúlyozom, hogy van valószínűsége ennek is.

Először is: A Föld átlaghőmérséklete a 19. század közepe, azaz a legutóbbi kis jégkorszak, a Dalton-minimum óta valamelyest növekszik. De ez a növekedés nem tragikus mértékű.
Közben volt egy komoly megtorpanás, hőmérséklet-csökkenés (1930-as – 70-es évek), amely időszakban a CO2-koncentráció töretlenül növekedett, tehát ez nem okozhatta a hőmérséklet-növekedést.

Nota bene: A Nordstream felrobbantása óta komoly ember nem mer előhozakodni a metán nevű riogatással. https://klimarealista.hu/billenopontokrol-tudost-mimelo-sarlatanokrol/

És ha Szalóczy így fogalmaz, hogy nem állítja, hogy ez lesz, de van valószínűsége ennek is, illene számszerűsíteni ezt a valószínűséget: nulla.

Szalóczy: Mert a túlélésre gyúrunk. Konkrét célkitűzés a karbonsemlegesség, és az évszázad végéig két fok alatt megállított felmelegedés.

Szalóczy nem részletezi: ez, hogy „erre gyúrunk”, csak a világnak kisebbik részére érvényes (Közép- és Nyugat-Európa, Észak-Amerika, Ausztrália). Ezek az országok úgy lélekszámban, mint CO2-kibocsátásban a világnak csak egy kis részét képviselik. És ezekben az országokban sem a választók akaratából „gyúrunk erre”, hanem annak ellenére. A nagy többséget hidegen hagyja a probléma. Lásd erről: https://klimarealista.hu/eghajlatvedelem-leket-kapott-oceanjaro-vagy-ures-leggomb/

Szalóczy: Ne feledjük, az emberiség kialakulásának közel 3 millió éves története során még nem volt ilyen magas az átlaghőmérséklet.

Természetesen ez sem igaz. És Szalóczyt intelligensebbnek tartjuk annál, hogy ne lenne tisztában evvel, tehát olyat mond, aminek ellenkezőjéről meg van győződve. Tudatosan állít valótlanságot. Ne menjünk most el 3 millió évig, nézzük meg az elmúlt tízezer, illetve ezer évet.

Az elmúlt 11 ezer év hőmérséklet-változásai

A valós hokiütő-görbe. Ezt hamisította Michael Mann, és emiatt nevezhette Tim Ball nyilvánosan csalónak Mannt.

Szalóczy: Egy négy fokos felmelegedés esetén a népesség legalább 90 százaléka számára nem lesz elegendő erőforrás, ami azt jelenti, hogy meg fognak halni.

Először is: négy fokos átlaghőmérséklet emelkedés lehetetlen az antropogén CO2-kibocsátás miatt.

Másodszor, Rómában az átlaghőmérséklet 6 fokkal magasabb, mint Frankfurtban. Ennek ellenére vígan élnek a rómaiak.
De a Föld jelentős területei, Szibéria, Alaszka, Kanada Grönland művelhető területekké válnának, tehát esetleg eltolódna az emberiség élettere. De szó se lenne kihalásról. Az már csak suttogva merem megemlíteni, hogy

sem a CO2, sem a metán, sem a dinitrogénoxid nem felelősek az átlaghőmérséklet emelkedéséért. A hőmérséklet úgy ezer, mint millió éves mértékben gyakran változott, ezek a változások mindig függetlenek voltak ezeknek a gázoknak a koncentrációjától. A Föld hőmérsékletét évtizedes, évszázados léptékben a Nap belsejében lezajló ciklikus folyamatok irányítják, nagyobb léptékben pedig a Milankovics-Bacsák ciklusok néven ismert folyamatok. Jó volna, ha egy fizikus foglalkozna pl. Miskolczi Ferenc megállapításaival, és ha más eredményre jutna, akkor egy tudományos eszmecsere keretében mindketten közelebb jutnának az igazsághoz.

Szalóczy: a globális átlaghőmérséklet várhatóan 3,3–5,7 Celsius fokkal fog megemelkedni az évszázad utolsó évtizedeire. Ez „very likely”, vagyis az IPCC terminusában 90 százalékos valószínűségű.

Szépséghibája a dolognak: A klímapánikkeltők maguk sem hisznek az általuk kürtöltekben. Szalóczy sem.

  1. A leghangosabb USA pánikkeltőkNancy Pelosi, Al Gore, John Kerry, Barack Obama, Bill Gates – mind rendelkeznek tengerparti villával, Al Gore és Obama nem túl régen vásárolták őket. Ugye nem akarja Szalóczy úr elhitetni velünk, hogy azért vették meg ezeket, hogy megmentsék a régi tulajdonost a hamarosan bekövetkező katasztrofális mértékű tengerszint-emelkedéstől, és inkább maguk szenvedjék el azt?
  2. Még egyetlen klímapánikkeltőt sem lehetett hallani, hogy megkérte volna a német kormányokat 2011 óta, ugyan hagyjanak már föl evvel az őrültséggel, hogy bezárják az összes atomerőművet, evvel évente millió tonnás többlet CO2-kibocsátást generálva.
  3. Ugyancsak nem halljuk a klímapánikkeltőket, hogy felszólítanák az európai kormányokat, hogy egyetlen migránst se engedjenek országaikba Afrikából, Ázsiából, csakis a klíma végett, hiszen ezeknek a személyeknek a karbonlábnyoma Európában többszöröse annak, mint szülőhazájukban. Ráadásul muszlim vallási hagyományaikból kifolyólag igen sok gyereknek adnak életet, ami kellene, hogy zavarja az önjelölt éghajlatvédőket.

Az már csak hab a tortán, hogy az általa megadott 3,3-5,7 °C értéket még az IPCC által elfogadott klímaszenzitivitásból sem lehet levezetni.

Szalóczy: A Világbank, mint mondtam, 2012-ben készítette a tanulmányt, az azóta eltelt tizenegy évben pedig odáig jutottunk, hogy a globális átlaghőmérséklet-emelkedés trendvonala már meghaladja az 1,1 fokos emelkedést, egyes években azonban már ennél is nagyobb a hőmérséklet.

Szépséghibája a dolognak, hogy egyszerűen nem igaz.

Az UAH szatellit szerint 1979 februárja és 2023 februárja között – tehát 44 év alatt – az átlaghőmérséklet-emelkedés 0,8 °C. Amit ha egy 12 éves periódusra vetítünk, akkor az 0,2 °C-nak, nem pedig 1,1 °C-nak felel meg. Természetesen, ha a pánikkeltés a kifejezett cél, akkor biztos találunk olyan szűk intervallumot, amelyben valóban ijesztő lehet a hőmérséklet-emelkedés. De ezt nem tudománynak, hanem manipulációnak hívják.

Szalóczy: Évről évre időjárási rekordok dőlnek meg.

Ami annyiban igaz, hogy nemcsak a meleg, hanem a hideg rekordok is sorra megdőlnek. Részletek erről itt: https://electroverse.info/

Erdőtüzek pedig mindig voltak, bár meg kell jegyeznünk, hogy az általuk sújtott terület nagysága arányosan csökken az atmoszféra CO2-tartalmának növekedésével. Természetesen ettől még nem látunk kauzalitást a két tény között. Lásd: Erdőtüzek Kaliforniában és Oregonban – Mi az igazság? utolsó ábra.

Szalóczy: Jelentős kontrakcióra van szükség, vagyis, ismétlem, össze kell húzódni.

Már unjuk ismételgetni. Az önjelölt pánikkeltő prófétáknak egy szava sincs a szapora afrikaiak és arabok importjához Európába. Kontrakcióról beszélnek a magyarok számára, és tátott szájjal bámulják a milliós, szapora muszlim migránsbeáramlást Európába. Hiteltelenek.

Szalóczy: Elméletileg ezek az energiaforrások (Fúziós erőmű, tóriumos erőmű, megújuló energiák) tényleg lehetőségek, gyakorlatilag azonban már nem tudjuk kivárni, amíg mennyiségileg és minőségileg is megfelelő energiához jutunk általuk.

Bár a nyugati világ gőzerővel kutat a fúziós erőműveken, még nagyon messze vagyunk az áttöréstől. Ami előre mutat, és már élnek vele: A szaporító reaktorok. Ezek működtek Franciaországban (Fénix 1 és Superfénix), épülnek Kínában és Indiában. Jelenleg csak Oroszországban működnek, és képesek üzemanyagként hasznosítani a hagyományos atomerőművek kiégett fűtőelemeit (BN-600 és BN-800). A német szaporító reaktort megépítették ugyan, de a háttérből az USA-ból finanszírozott Zöldek olyan támadást intéztek a projekt ellen, hogy a Kohl-kormány 1990-ben beadta derekát, és lemondott az üzembehelyezéséről. A tóriumreaktorok működnek, nyersanyag több ezer évre van elegendő, akkor fognak elterjedni, ha az urán ára megdrágul. Az ún. megújuló energiák a következő néhány száz évben jelentős támogatás nélkül életképtelenek maradnak. Úgy az alacsony EROI-érték, mint a megoldatlan energiatárolás ellenük szól. Jelenleg – szélsőséges esetben, ha nagyon fúj a szél és nagyon süt a nap – a német állam, miután busásan kifizette a megújuló energiaforrásokban keletkezett áramot – 2,-(!) €/MWh-t kap a fölösleges áramért az áramtőzsdén, sötétszélcsend esetén, amikor importálni kényszerül ugyanezt az áramot, akkor  600,-(!) €-t fizet egy MWh-ért.

Szalóczy: De minden évben hamarabb következik be a túlfogyasztás napja, az a dátum, amikor az emberiség egy adott évben feléli a Föld megújuló tartalékait.

Itt érzünk némi ellentmondást. Ha a Föld felélte az éves megújuló tartalékait, akkor elfogyott. Megújuló tartalékból (elsősorban élelmiszer, takarmány) nincs készlet az elkövetkező évekre, a stratégiai készletektől eltekintve.

Szalóczy: Bármikor beüthet egy apokaliptikus világ. Elég egy hosszú áramszünet.

Ezért nem szabadna ész nélkül fejleszteni a Véletlenszerűen Rendelkezésre Álló, Időjárásfüggő áramszolgáltatást.

Szalóczy: Igen, de a rendelkezésre álló mennyiség egyszer elfogy, tehát az is fontos, hogy tudunk-e magunknak előállítani táplálékot.

Ezért nem szabadna Európának a szapora migránsokat beengednie. Ébresztő!

Szalóczy sokat beszél a küszöbön álló, vagy már itt is lévő összeomlásról.

Nos, mi is látjuk a veszélyét az összeomlásnak, de egészen más okokból, mint Szalóczy.

A fő veszélyek Európára:

  1. Az arab muszlimok és az afrikaiak szaporodásukkal kiszorítják a fehér nemzeteket. Nagy-Britannia miniszterelnöke indiai. London polgármestere pakisztáni. Skócia új miniszterelnöke pakisztáni muszlim. A német pártok a Zöldektől kezdve az Unióig tele vannak migrációs hátterű személyekkel, sokszor jelentős állami és pártfunkciókban, melyeket az őslakos németek megalázására használnak.
  2. A gazdaság tönkretétele a zöldhisztériával, Fata Morganák kergetése, légvárak építése. Már megkezdődött az ipar elvándorlása az EU-n kívüli országokba, ahol van rendes energiaellátás.
  3. Az emberek egészségi állapotának lerombolása, agyonoltásuk, az egészségügyi politika totális alárendelése a gyógyszeripar pórázán tartott WHO-nak.
  4. Az emberi szabadságjogok korábban elképzelhetetlen korlátozása a zöldhisztéria ürügyén. Az individuális közlekedés kivéreztetése, városok elhagyásának tilalma ritka kivételektől eltekintve (ún. 15 perces városok), fosszilis tüzelőanyagok betiltása, az épületek karbonsemlegessége, aki ezt nem tudja teljesíteni, attól sajnos, sajnos el kell venni ingatlanát.
  5. A mezőgazdaság tönkretétele, lásd a holland és kanadai példákat.
    https://klimarealista.hu/egy-kis-politika-a-holland-regionalis-valasztasok-kapcsan/

Az 1. pontra burkoltan egyébként Szalóczy is utal:

Hiába építettem fel magamnak a birtokot, ahol túl tudok élni. Odajönnek, akik ezt nem csinálhatták meg; engem fejbe vágnak.

Szalóczy: az organikus közösségek három fokos átlaghőmérséklet-emelkedésnél nem tudnak működni.

Ha a Föld átlaghőmérséklete 120 év alatt kb. egy °C-t emelkedett kozmikus okok miatt, miközben a CO2-koncentráció állítólag 280 ppm-ről 420 ppm-re emelkedett, akkor értelmetlen a hőmérséklet-emelkedéssel riogatni. Hogy szokták mondani, fizikus úr?
A matekkel kellene kezdeni.

Írásunkat megküldtük Balavány György úrnak, aki egy automata olvasás-visszaigazolást küldött. Érdemben a mai napig nem válaszolt.

2023. április.

Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
részünkre nyújtott támogatással 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámom: – Király József –
10205000-12199224-00000000 (K&H)
A közleményben kérjük megadni: klímarealista.

 

Print Friendly, PDF & Email