Szép új világ

Rohamléptekkel haladunk a klímafalanszter társadalom felé. Három apró momentum ehhez:

1, A pszichobeteg klímarögeszmések úgy látják, elég nekünk 10 g (1 dkg) hús naponta.

A húsfogyasztás Magyarországon fejenként 2020-ban 68,8 kg volt (KSH), ami napi 188 g-nak felel meg. Azóta ez az érték az áremelkedések miatt csökkent. Nem világos, ez tartalmazza-e a nem emberi fogyasztást is (állateledel). A német statisztika itt különbséget tesz. 2021-ben a fejenkénti fogyasztás 77,5 kg (napi 210 g), ebből emberi fogyasztás 52 kg (napi 142 g) volt.

A klímarögeszme áthatja a német társadalom egészét, legalábbis úgy tesznek az emberek, mintha buzgón követnék. Különben még megkaphatnák a „náci” jelzőt, és tudvalevőleg ez ellen nem lehet védekezni.

A német Táplálkozástudományi Társaság aktuális ajánlása szerint elég nekünk fejenként napi 10 g hús is. Mindezt egészségügyi és fenntarthatósági okokkal indokolja. Bár itt egyelőre csak ajánlásokról van szó, a zöldkommunisták vezette német kormány [1] ezt át akarja vezetni hivatalos kormánystratégiájába. A társaság továbbá rendszeresen minősíti a közétkeztetést, üzemi konyhákat, és „jó” minősítést csak az kaphat, amelyik figyelembe veszi a „modern egészségügyi szempontokat”.  [2]

2, Ha időnként híreket kapunk a kínai pontrendszerről, elborzadunk, és felsóhajtunk, milyen jó, hogy itt nincs így. Mint tudvalevő, Kínában a mindenható és mindent figyelő, regisztráló államhatalom egy társadalmi kreditrendszerbe kényszeríti az állampolgárokat.

A „társadalmi kreditrendszer”, amelyet először 2014-ben jelentettek be, „fontos része a szocialista piacgazdasági rendszernek és a társadalmi kormányzási rendszernek”, és célja, hogy megerősítse azt az elképzelést, hogy „a bizalom megtartása dicsőséges, és a bizalom megtörése szégyenletes” egy 2015-ös kormányzati dokumentum szerint

A pontos módszertan titok, de a szabálysértések közé tartozik például a rossz vezetés, a dohányzás a nemdohányzó zónákban, túl sok videojáték vásárlása és álhírek közzététele az interneten. De mínusz pontot jelent, ha valaki túl sok időt tölt videojátékokkal, közösségi oldalakkal, és pénzét komolytalan vásárlásokra költi. [3]

Plusz pontot önkéntes társadalmi munkáért kaphat az alattvaló. Aki pedig nem ér el egy bizonyos pontszámot, azt kizárják a vasúti és légiközlekedésből. Az alábbi twitter-bejegyzés szerint viszont az önkéntes véradás vagy az állam részére történő pénzadományozás szintén emeli a pontszámot, és az alattvaló így jogosulttá válik vasúti vagy repülőjegy vásárlásra.

———–

https://twitter.com/songpinganq/status/1662538906582286336

Németországban a zöldkommunisták által vezetett kormánykoalíció része a valaha polgári értékeket képviselő, és valaha liberális gazdaságpolitikájával jellemzett szabaddemokrata FDP. Mára az egyéni érdekeken kívül semmiféle értéket nem képviselnek, mindenben az ámokfutó zöldkommunisták kívánalmaihoz igazodnak. –

Christian Lindner FDP pártvezető: Meghatározunk egy limitet, amennyit felhasználhatunk. És aki repülésre, robbanómotoros autózásra, energiafelhasználásra, húsfogyasztásra szeretné kontingensét felhasználni, annak először meg kell azt vásárolnia.

Természetesen mindenki tudja, hogyan kell érteni: MI egyenlőbbek meghatározunk egy limitet, amennyit TI egyenlők felhasználhattok. Mi természetesen továbbra is annyi (marha)húst eszünk, amennyit akarunk, magánrepülőgéppel röpködünk a klímakonferenciákra, és munkánk fáradalmait 6000 lóerős dízelmotor hajtotta jachtjainkon pihenjük ki.

Nebukadnezár babilóniai uralkodó volt Kr. e. 1100 évvel. Jeruzsálem elfoglalása után számos zsidót hurcolt Babilonba. Dánel próféta leírja, az uralkodó készíttetett egy aranyszobrot, a kürtök, trombita és a többi hangszer szavára mindenkinek le kellett borulnia a szobor előtt. Aki megszegte a parancsot, azt tüzes kemencébe vetették. 

 

 

 

 

 

 

 

3, Nem hajlongott elég mélyen a rögeszme előtt, ezért távoznia kellett. Pedig nem akárkiről van szó.
Idősebb korosztályunk pedig még emlékszik azokra az időkre, amikor nagyon veszélyes volt a tapsot elsőként abbahagyni.

David Malpass a Világbank még hivatalban lévő, de lemondását már 2023. februárjában bejelentő elnöke. 2019-ben D. Trump nevezte ki. A Világbank 2023 januárban közzétett „evolúciós ütemtervében ” azt mondta, hogy „fejlesztenie kell küldetését” az elkövetkező válság kezelése és „az éghajlatváltozás elleni fellépés támogatása” érdekében.

Erre azután került sor, hogy az Egyesült Államok, Németország és más kormányok felszólították a Világbankot, hogy indítson „alapvető reformot” az éghajlat-változási menetrendjében. Malpass hivatali ideje alatt a Világbank „jelentős új rekordokat ért el a finanszírozási szintekben, beleértve az éghajlatváltozás elleni küzdelem finanszírozását is”.

Tavaly szeptember óta egyre nagyobb nyomás nehezedett rá, amikor nem volt hajlandó nyilvánosan elfogadni, hogy a fosszilis tüzelőanyagok elégetése melegíti a bolygót.

Malpasst az ENSZ Közgyűlésének egyik rendezvényén megkérdezték, hogy egyetért-e az éghajlatváltozással kapcsolatos tudományos konszenzussal.

A Világbank vezetője többször is kitért a kérdés elől, a közönség viszont ragaszkodott a válaszhoz, így Malpass így válaszolt: „Nem vagyok tudós”.[4]

Az elszörnyedés ezután általános volt, úgy hogy Malpassnak nem maradt más lehetősége, mint lemondani. Még egy Világbank elnök sem engedheti meg magának, hogy ne hajoljon elég mélyre a zöld aranyszobor előtt.

Hivatkozások:

[1] Bár a jelenlegi kormánykoalíció legerősebb pártja az SPD, és a kancellárt is ez adja, Scholz kancellár mindenben a zöldkommunisták ámokfutásához igazodik, és mindezt az FDP is támogatja.

[2] Forrás: https://www.focus.de/gesundheit/ernaehrung/fliesst-in-regierungspapier-ein-neue-richtlinien-empfehlen-deutschen-nur-noch-10-gramm-fleisch-pro-tag_id_194928590.html

[3] Forrás: https://www.businessinsider.com/china-social-credit-system-punishments-and-rewards-explained-2018-4

[4] Forrás: https://www.climatechangenews.com/2023/02/16/world-bank-chief-steps-down-climate-controversy/
Úgy tűnik, a Net Zero előfeltétele, hogy a fejekben nyerjen polgárjogot a Net Zero.

2023. május
Közzéteszi:
Király József
okl. vegyészmérnök

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
részünkre nyújtott támogatással 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámom: – Király József –
10205000-12199224-00000000 (K&H)
A közleményben kérjük megadni: klímarealista.

 

Print Friendly, PDF & Email