Holland parlamenti választások: a klímarealizmus (is) győzött

Hollandiára jellemző némi instabilitás, azaz Magyarországhoz viszonyítva nagyobb a fluktuáció. A pártok néha a semmiből magasra katapultálják magukat, aztán nagyot zuhannak. Persze vannak állandó trendek is, és az egyik ilyen trend a lakosság egyre növekvő elégedetlensége az ún. jobb- és baloldallal, amelyben közös, hogy ezek a pártok szervilis módon kiszolgálják a külföldi elvárásokat, legyen szó bevándorlásról, gazdaság tönkretételről éghajlat-megmentés ürügyén, egészségkárosításról vírusok elleni védekezés címén. A mezőgazdaságot – a holland gazdaság jelentős tartópillérét – Európában Hollandiában akarták a legnagyobb mértékben lerombolni, ami ha sikeres lett volna – ne legyenek illúzióink – jeladás lett volna az összes európai ország mezőgazdaságának további pusztítására az éghajlat megmentésére hivatkozva.

Az idei holland választási eredmények. A számok a várható mandátumok számát jelentik a 150 fős parlamentben.

Az alábbiakban idézzük a CLINTEL (klíma-intelligencia) helyzetértékelését a Szabadságpárt győzelme kapcsán.

A PVV (Szabadságpárt) történelmi győzelme a november 22-i holland parlamenti választásokon elsősorban a bevándorlás témájához kapcsolódott. De ne felejtsük el, hogy a PVV évek óta klímaszkeptikus párt is. [Közzétevő: A mi szóhasználatunkban klímarealista.] A párt nem támogatja a pénzt emésztő klímaterveket (azaz a CO2-csökkentést). Itt van, amit a párt programja mond:

„Évtizedek óta rettegünk az apokaliptikus klímaváltozás jóslatoktól. És bár az előrevetített katasztrófa-forgatókönyvek a klíma-armageddonról az évek során egyre szélsőségesebbek lettek, egyik sem vált valóra.

Abba kellene hagynunk a félelemkeltést. Hollandia okos ország: nálunk vannak a világ legjobb vízügyi mérnökei. Sok évvel ezelőtt vízügyi kormánybiztosunk azt mondta, hogy a világ legbiztonságosabb deltájában élünk, jól védettek vagyunk, és nincs okunk pánikra.

Az éghajlat mindig változik, és évszázadok óta változik. Amikor a körülmények változnak, mi alkalmazkodunk hozzájuk. Ezt észszerű vízgazdálkodással tesszük, szükség esetén gátak emelésével és a folyóknak nagyobb teret adva. De fel kellene hagynunk a CO2 hisztérikus csökkentésével, egy olyan intézkedéssel, amelyről mi, egy kis ország, tévesen azt hisszük, hogy „megmentheti” az éghajlatot.

Hollandia a teljes globális CO2-kibocsátás kevesebb mint fél százalékáért felelős.

A PVV kérdéseire válaszolva a (klímaügyi) miniszter elismerte, hogy az általa kidolgozott 122 intézkedést tartalmazó klímaprogram mindössze 0,000036 fokkal csökkentené a globális felmelegedést.

Azt a CO2-mennyiséget, amelyet Hollandia ezekkel az intézkedésekkel elkerül, Kína kevesebb mint egy nap alatt kibocsátja. És nekünk mindez 28 milliárd euróba kerül! Ennek semmi köze a valósághoz, az egész az éghajlati ideológiáról és a nagyzási hóbortról szól.

És ezért a megfizethetetlen őrültségért az egész életmódunkat meg kellene változtatnunk: a szénerőműveinket bezárják, miközben Ázsiában százával épülnek, miközben mi itt beszélgetünk. Házainkban nem használnak többé földgázt, ami több tízezer euróba kerül, miközben a földgáz a legtisztább fosszilis tüzelőanyag. Országunkat telezsúfolják sivár szélerőművekkel, miközben a helyi lakosok szó szerint megbetegszenek tőlük. Azt akarják, hogy hőszivattyúkat és elektromos autókat használjunk, miközben az elektromos hálózatunk – amely korábban a világ egyik legmegbízhatóbbja volt – nem tud megbirkózni a kereslettel. Kevesebbet kell repülnünk, kevesebb húst kell ennünk; ez soha nem ér véget.

A PVV azt mondja: ezt semmiképpen sem fogjuk megtenni!
A klímatörvény, a klímaegyezmény és az összes többi klímavédelmi intézkedés egyenesen a papírdarálóba kerül. Nem pazarolunk több milliárd eurót értelmetlen klímahobbikra, hanem több pénzt adunk a népünknek. Az energiaszámla az elmúlt években rekordmagasságba emelkedett.

Sok százezer ember él energiaszegénységben. Idén az átlagos energiaszámla több száz euróval fog emelkedni. Ennek több mint a fele a magasabb adóknak köszönhető! A földgázra kivetett holland energiaadó a legmagasabbak között van egész Európában. A hollandokat sanyargatják. Ezért a PVV csökkenteni akarja az energiaadót és az energia áfáját”.

Öt évvel ezelőtt az FvD (Fórum a Demokráciáért) megnyerte a helyi (tartományi) választásokat, és fontos témája volt a klíma. Idén a BBB (Farmer-Polgár Mozgalom) nyerte a tartományi választásokat a nitrogénnel kapcsolatos kritikus nézeteivel.
[Közzétevő: Beszámoltunk róla.] Elég sok jel utal arra, hogy sok polgárnak elege van a klímával és a nitrogénműtrágyával kapcsolatos könyörtelen sanyargatásból, annak ellenére, hogy a média nap mint nap masszívan támogatja a klímapánikkeltést.

Nincs éghajlati vészhelyzet

A Clintel egy thinktank, és nem kötődik semmilyen politikai párthoz. A pártok programjaiban sem vettünk részt. Ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk messzemenően egyetérteni azzal, amit a PVV írt a pártprogramjában a klímáról és az éghajlat-politikáról.

Az Éghajlatvédelmi Világnyilatkozatunkban (amelyet már több mint 1850 tudós és szakértő írt alá világszerte, köztük két Nobel-díjas tudós) kijelentjük, hogy nincs éghajlati vészhelyzet, még abban esetben sem, ha egyesek azt feltételezik, hogy az 1850 óta tapasztalt melegedés legnagyobb részét a CO2 okozta. Ha nincs éghajlati vészhelyzet, akkor nincs szükség pánikra az éghajlat-politikában.

Évek óta mondjuk, hogy a jelenlegi éghajlat-politika megvalósíthatatlan és megfizethetetlen, ahogy Marcel Crok írta 2018-ban a holland Elsevier magazinban (a cikk holland nyelven).

Akkor már megjelent a globális felmelegedés 0,0003 fokos csökkenésének száma, amit a hollandiai CO2-kibocsátás 50%-os csökkentése okozna – ha egyéb országok nem kompenzálnák ezt százszoros mértékben.

A választók most is a megvalósíthatatlan és megfizethetetlen klímapolitika ellen szavaztak. Itt az ideje tehát egy olyan kormánynak, amely leállítja a túlzottan ambiciózus klímapolitikát. Jobb félúton megfordulni, mint továbbhaladni a zsákutcában. Itt az ideje annak is, hogy a média tudomást vegyen az éghajlattal kapcsolatos más nézetekről, például Clintel nézeteiről.

Az egész választási kampány legszenvedélyesebb beszédében Frans Timmermans (Munkáspárt) az eredmények kihirdetése után azt mondta, hogy Hollandia senkit sem fog cserbenhagyni. Ezt a tanácsot különösen a baloldali pártoknak kellene megszívlelniük. Megértőbbé kell válniuk más nézetekkel szemben a klímáról, a nitrogénről és a bevándorlásról. Csak akkor lesz esélyük a jövőben a sikerre, ha feladják erkölcsi felsőbbrendűségük pozícióját. November 22-i beszédeikben azonban ennek semmi jele nem volt.

Tudtuk, hogy az eddig képviselt hivatalos klímapolitika egyszer csak a falnak rohan. Lehet, hogy sokéves küzdelmünk után ez 2023. november 22-én következett be Hollandiában?

Itt végződik a Clintel nyilatkozata.

2023. november
Közzéteszi:
Király József
okl. vegyészmérnök

 

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, fejezze ki tetszését a
részünkre nyújtott támogatással 300 Ft értékben.
Bankszámlaszámom: – Király József –
10205000-12199224-00000000 (K&H)
A közleményben kérjük megadni: klímarealista.

 

Print Friendly, PDF & Email